Taş fırında yaptıkları özel karışımlı çöreklere yoğun ilgi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan bir fırında yapılan 10 çeşit baharatlı, keçi sütlü ve tere yağlı çörek büyük ilgi odağı oldu. Taş fırında pişirilen çörekler  için İstanbul ve  İzmir’den talep gelmeye başlayınca fırıncılar si

Ekonomi 25.03.2021 10:07:00 0
Taş fırında yaptıkları özel karışımlı çöreklere yoğun ilgi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan bir fırında yapılan 10 çeşit baharatlı, keçi sütlü ve tere yağlı çörek büyük ilgi odağı oldu. Taş fırında pişirilen çörekler  için İstanbul ve  İzmir’den talep gelmeye başlayınca fırıncılar siparişlere yetişemez oldu.

Kızıltepe Yeni Mahalle’de taş fırın işletmecisi Burhan ve Ali Kalkan’ın özel karışımlı çörekleri büyük ilgi gördü. Karışımı sır gibi saklanan çörekler 10 çeşit baharat, keçi sütü, tereyağıyla yapılan hamur açıldıktan sonra taş fırına sürülüyor. Pişen çörekleri yiyen bu fırının müdavimi oluyor. Kısa sürede ilgi odağı plan çöreklere İstanbul, İzmir ve Adana’dan da siparişler gelmeye başlayınca Kızıltepeli fırıncı siparişleri yetiştirmek için gecesini gündüzüne katmaya başladı.

Şehir dışından yoğun talep geliyor

Hamurun içine koyduğu baharatları sır gibi saklayan fırın ustası Ali Kalkan, “Bu çörekler özel baharatlarla hazırlanıyor. Keçi sütüyle karışımı oluyor. Biz bunu özel bir şekilde hazırlayıp millete hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunu yeni çıkardık, yoğun bir şekilde talep geldi. İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Mersin’e kadar telefonla talep geliyor.  10 çeşit baharat karışımıyla yapıyoruz. Tabi baharat çeşitlerini biz tek biliyoruz. Bunu dışarıya paylaştıramıyoruz. Bunu firmamızın prensibi olarak. Şuan hasta insanlar var, şekeri olan var rahatsız olmuyor. Mide rahatsızlığı olanlar yiyip rahatsız olmadı. Baharat çeşidinden dolayı hiçbir rahatsızlık duymadılar” dedi.

İşin püf noktasının taş fırın ve baharat çeşidinden olduğunu vurgulayan Burhan Kalkan, “Şimdi birincisi odun taş fırını olduğu için ikincisi özel hazırladığımız için masraftan kaçmıyoruz” diye konuştu.

Müşteriler de çöreklerde anne eli lezzeti olduğu için ilgi olduğunu ifade etti. Müşterilerden Kamil Taşkın, “Bunun yapılışı annemin yaptığıyla aynı. Şuanda bizim ailede çocuklarımız da yiyor hiçbir sıkıntı yok. Tadı baharatı fazla hissetmiyorsun, şekeri de fazla hissetmiyorsun, böyle bisküviye benzer bir tadı var. Şuan 3 kilo almayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.