Taşlıca Köyünde telafi eğitimi başladı

Terör saldırısının yaşanıldığı ve 2 kişinin şehit olduğu,12 kişinin yaralandığı Kızıltepe ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde telafi eğitimi başladı. Çocukları, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam ziyaret etti.

Eğitim 18.11.2019 12:49:01 0
Taşlıca Köyünde telafi eğitimi başladı

 Terör saldırısının yaşanıldığı ve 2 kişinin şehit olduğu,12 kişinin yaralandığı Kızıltepe ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde telafi eğitimi başladı. Çocukları, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam ziyaret etti.

 

Kızıltepe´nin Suriye sınırına yakın 27 köy okulunda eğitime ara verilmişti. Terör örgütünün havanlı saldırısına uğrayan ve 2 kişinin şehit olduğu 12 şişinin yaralandığı Taşlıca Köyün ortaokulu ve ilk okulunda telafi eğitimleri başladı. Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan öğrencileri ziyaret etti. Kaymakam Çam, öğrencilere eğitim hayatında başarılar diledi.

 

Gazetecilere konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam,?Ülkemizde ilk defa karnesiz ara tatil dönemi başladı. Tabi ilçemizde bu Suriye sınırındaki hareket kaynaklı bu bölgeye havan saldırıları oldu. Burada iki vatandaşımız şehit olmuş ve  yaralımız vardı. Devlet olarak yavrularımızın can güvenliği en önemli hususumuz olduğu için bu bölgede okulları tatil etmiştik. Bu ara dönemden istifade ederek yavrularımızın eğitimden eksik kalmaması için bir haftalık telafi eğitime girdik. Bugün itibari il Pazartesiden Cumaya kadar tüm öğretmen ve idarecilerimiz ve öğrencilerimiz bu tatil sürecini eğitimden eksik kalan süreyi bir haftalık süre içerisinde tamamlayıp yavrularımızın bu eksiklerini gidermek istiyoruz? dedi.

Kaymakam Çam sözlerini şöyle sürdürdü: ?İnşallah devletimizin kararlığıyla bu tarz üzücü olaylar söz konusu olmayacaktır. Bizde sosyal devlet olarak aynı zamanda yerelde Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Kaymakamlığı olarak bu yavrularımızın hem sosyal hayata adaptasyonunu sağlayabilmek hem de eğitimdeki istek ve arzularını yerine getirebilme noktasında bütün kurumlarımızca var gücümüzle çalışacağız.?

Telafi derslerine katılan öğrenciler de duygularını paylaştı

8´inci sınıf öğrencisi Civan Koşar,  ?Çok iyi oldu çünkü biz çok geride kalmıştık. Arkadaşlarımız 4´üncü üniteye geçmişti, biz ikideydik. Bizim için çok iyi oldu? açıklamasını yaptı.

Öğrencilerden Sedef Karadeniz, ?Taşlıca Ortaokulunda okuyorum. İyi ki başladı çünkü biz konularımızdan çok geri kalmıştık. Bu sayede biz de diğer arkadaşlarımız gibi konularımızda ilerleyebileceğiz. Bomba anında çok korktuk. Mahallece hepimiz ana caddeye koşmak zorunda kaldık. Canımızı çok zor kurtardık.  Şehit verdik, yaralı çoktu.  Büyük bir kayıp yaşadık? şeklinde konuştu.

/resimler/2019-11/18/1250368137810.jpg

/resimler/2019-11/18/1251167357267.jpg