Taziyeye Giden Araç Kaza Yaptı: 3 Ölü, 9 Yaralı

Mardin Kızıltepe ilçesinde bu sabah ipek yolunda meydana gelen kazada, trafik kazasında ölen yakınlarının taziyesine gidenlerden 3 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

Yaşam 19.05.2014 08:39:57 0
Taziyeye Giden Araç Kaza Yaptı: 3 Ölü, 9 Yaralı

Viranşehir yönünden Kızıltepe istikametine hareket halindeki bir minibüsün ilçeye 5 km kala aynı yöndeki bir TUR aracına arkadan çarpması sonucu minibüste bulunanlardan 5 kişi hayatını kaybederken 1`i ağır olmak üzere 9 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre Uluslar arası ipek yolunda Kızıltepe ilçe girişine 5 km kala bu sabah saat 06 sıralarında yaşanan trafik kazasında Şükrü Tugüç’ün (37) kullandığı 01 BBM 47 plakalı minibüs aynı yönde hareket halinde olan R.A.’nın kullandığı 63 HT 358 plakalı kamyona arkadan çarpması sonucu sağ tarafı giden minibüste bulunanlardan Nevzat Akcan (28), Mehmet Baştürk (45) ve Davut Ökmen (55) olay yerinde hayatını kaybeti.

Kazada Minibüste bulunanlardan araç sürücüsü Şükrü Tugüç (37), Mehmet Yaşar (49), Cihad Yusuf (44), Velat Elmas (39), Nezir Tosun Hanım Göz, Fatime Baştürk, İbrahim Baştürk, ve Latif Baştürk (45)  yaralandı.

Kaza yerine çok sayıda 112 acil ambulansı ve Kızıltepe itfaiye kurtarma ekibi sevk edilirken kazada yaralananlar Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada ağır yaralanan Latif Baştürk`ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Trafik kazasının yaşandığı Kaza yerine gelen ve olay ile ilgili soruşturma başlatan Kızıltepe Cumhuriyet savcısının incelemelerinden sonra hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna kaldırılırdı. Kazaya karışan kamyon şoförünün ise soruşturma amacıyla gözaltına alındığı açıklandı.

Adana’dan gelen minibüste bulunanların Mardin Nusaybin ilçesinde dün yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Mecit Elmas’ın yakınları olduğu ve taziye için Nusaybin ilçesine gitmekte oldukları öğrenildi.