TKDK IPARD II İKİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI YAYINLANDI

TKDK Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, ?Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbiri kapsamında başvuruların kabul edileceğini? belirtti.

14.06.2017 18:29:36 0
TKDK IPARD II İKİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI YAYINLANDI

TKDK IPARD II İKİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI YAYINLANDI
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 12.06.2017 tarihinde IPARD II Programı İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Konuyla ilgili açıklama yapan TKDK Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, ?Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbiri kapsamında başvuruların kabul edileceğini? belirtti.
     İl Koordinatörü Çelik, İkinci Başvuru Çağrı ilanı kapsamında desteklenecek sektörler hakkında detaylı bilgi verdi. Çelik, ?Süt ve Süt ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alt sektörü kapsamında süt işleme tesisleri ve süt toplama merkezleri ile ilgili mevcut ve yeni işletmelerin, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alt sektörü kapsamında ise kesimhane ve parçalama tesisleri ile ilgili mevcut ve yeni işletmelerin destekleneceğini? söyledi. Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alt sektörü kapsamında ise sadece mevcut işletmelerin destekleneceğini aktaran Çelik, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alt sektörü kapsamında soğuk hava deposu ve paketleme tesislerinin,  Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alt sektörü kapsamında ise su ürünleri işleme tesisleri ile balık yağı üretim tesislerinin destekleneceğini belirtti. Bu çağrının toplam destek bütçesinin 122 milyon Avro değerinde ve tüm sektörler için hibe oranının %50 olduğunu belirten Çelik, Mardin´in bu fondan azami şekilde faydalanması için yatırımcıları beklediklerini söyledi.
 Başvurular 06.09.2017 tarihinde kabul edilmeye başlanacak olup, projelerin son teslim tarihi 28.09.2017 olacaktır.