Tokay: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli seçimlerde seçmen Büyükşehir ile ilçe belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra yapılacak mahalle muhtarı seçimleri için adaylar çalışmalara başladı.

Gündem 30.12.2023 22:16:00 0
Tokay: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

Kızıltepe ilçesinin en büyük yerleşim alanlarından biri olan Yenikent Mahalle muhtarlığını için yeniden aday olan mevcut Muhtar Hasan Tokay, yaptıkları hizmetlerin yapılacak hizmetlerin teminatı olduğunu belirterek Mahalle sakinlerinin yeniden desteğini istedi.

Anadolu üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü mezunu olan ve bir dönem sınıf öğretmeni olarak da görev yapan, Toplum yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan Yenikent Mahalle Muhtarı Hasan Tokay, “birikimim ve edindiğim tecrübe ile eski adı Aşiti olan Yenikent mahallemizde Muhtar görevi yapmaktayım. Allah izin verirse ve mahalle halkımız da teveccüh gösterip takdir ederse tekrar adayım.” Açıklamasında bulunarak mahalle sakinlerinden yeni dönemde de desteklerini talep etti.

Yenikent Mahalle Muhtarı Hasan Tokay adaylığı ile ilgili şunları söyledi; Değerli mahalle halkımız; mahallemizde yapılmakta olan çevre düzenlemesi orta refüj ağaçlandırma ve geçmişte eksik kalanı tamamlama çalışmaları devam edecek.

Allah izin verirse ve halkımızın desteğiyle Yeni dönemde 2024 yılında hayata geçirmek için Hedef ve projelerimiz var. Bilindiği üzere Muhtarlık makamı doğrudan bir icra makamı olmamakla beraber aşağıda bu saydıklarımızın mahalle halkının hizmetine sunulabilmesi için gayret gösterip mücadele etmeye devam edeceğiz.

1-Mahallemize müstakil büyük bir taziye evin yapılması

2-Devlet Hastanesi’nin aşağı bölgesinde bir ilk ve ortaokulun yapılması ( dilekçesi ilgili kuruma verilmiş)

3-Lise öğrencilerimiz için mahalleye kütüphane veya bir okuma salonun yapılması

4-Mahallemizin gençleri için hali sahanın yapılması

5-Mahallemizin farklı yerlerinde bulunan yapılmayı beklenen yeni parkların açılması ve hizmete sunulması

6-Mahallemize ATM’lerin yanı sıra banka şubelerinin getirilmesi, hedef ve projelerimiz arasında yer almaktadır. Bütün bu hizmetlerin yapılabilmesi için halkımızın desteğiyle kolektif çalışmayla ilgili hizmet kurumların harekete geçmelerine gayret ve çaba göstereceğiz inşallah.

Muhtar Tokay, ‘Halkımıza yapılan hizmetler lütuf değil bir görevdir’ Anlayışıyla muhtarlık yaptığı dönem içinde mahallede yapılan hizmet ve çalışmalar ise şu şekilde ifade etti;

Muhtarlığımızın ilk 6 ayında mahalle sakinlerinin çok istediği ve bizim de onlara söz verdiğimiz gibi semt pazarının TOKİ’ye kurulmasını sağladık, Ensar camii inşa edildi, Aile Sağlık Merkezi ve PTT şubesi açıldı, 2.500 kişilik kapalı Spor salonu yapıldı ve Gençlik merkezi açıldı. Mahallemizin alt ve üst Yapı çalışmalarına ağırlık verildi, bu dönem içerisinde 13 kilometrelik asfalt çalışması yapıldı. Bunun yanı sıra 150’ye yakın yağmur suyu gideri kanalı açıldı mazgalları takıldı. Binlerce metrekarelik kaldırım çalışması yapıldı. Yeni açılan yollara yüzlerce kamyon Mucur döküldü Parkların yapımı ve onarım çalışmaları yapıldı. 88 dönümlük büyük parkın yanı sıra mahallemizde 4 tane büyük Park yapıldı ve çocuklara yönelik bir oyun grubu kuruldu.