Toz taşınımı ve yağmur uyarısı

Meteoroloji genel müdürlüğü 15. bölge müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre Mardin ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağışı ve toz taşınımı uyarılarında bulundu.

Gündem 25.06.2022 10:15:00 0
Toz taşınımı ve yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi verilerine dayanılarak 15. bölge müdürlüğü tarafından yapılan ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun Doğu Kesimlerinde Toz Taşınımına Dikkat!’ başlığıyla sarı kodlu uyarıda, Bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildiği ve Sıcaklıkların 4 ila 6 derece civarında azalacağı tahmin edildiği belirtilerek;

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (24.06.2022 Cuma) akşam saatlerinden sonra ve Cumartesi günü Diyarbakır’ın doğusu, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak illerinde ve Doğu Anadolu’nun doğusunda Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımının Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra etkisini artırması; Pazar günü sabah saatlerinden sonra ise etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamlar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” Bilgilerine yer verildi.

Açıklamada, 24 Haziran 2022 saat 20:00 ile 26 Haziran 2022 saat 06:00 arasında yaşanması beklenen doğa olayında Ulaşımda Aksamalar riskine karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

 

Meteoroloji 15. bölge müdürlüğü ayrıca aralarında Kızıltepe ilçesinin de olduğu Mardin genelinde ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışı uyarısında bulunarak yağışların yer yer şiddetli olabileceği göz önüne alınarak tedbirli olunması istendi. Yağışların akşama doğru etkisini kaybedeceği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: taşınımı yağmur uyarısı