TRABZON´DA BULGUR FESTİVALİ HEYECANI

Kızıltepe Belediyesi ve Trabzon Ortahisar Belediyesi Trabzon´da ´Bulgur Festivali´ düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı festival renkli görüntüler oluşturdu. Festival boyunca birlik ve beraberlik mesajları verildi. Festivalde Trabzonlulara bulgurdan yapı

Yaşam 27.10.2018 06:05:06 0
TRABZON´DA BULGUR FESTİVALİ HEYECANI

Trabzon Ortahisar Belediyesi, Kızıltepe Belediyesi ve Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği ´15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı´nda (Meydan Parkı)´ ortaklaşa "Bulgur Festivali ? düzenledi. Saat 17.00´de yoğun yağmur altında başlayan festivalde geç saatlere kadar sürdü. Festivalde Mardin yöresine ve Trabzon ´a ait halk oyunları gösterileri, düzenlendi. Bulgur Festivalinde etli bulgur pilavı, şehriyeli bulgur, mercimek köftesi, yoğurt çorbası, nohutlu bulgur, sebzeli bulgur pilavı, kısır ve mercimek çorbası gibi 8 çeşitten oluşan yemek ikram edildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Öğretmenler Korosu , Ayten Cansız ve Sinan Yılmaz´ın konseri vatandaşları coşturdu. Katılımcılar bir yandan halay çekti, bir yandan horon tepti.


´BİRLİK VE BERABERLİK RUHU İLE HEDEFLERİMİZİ BELİRLEDİK´

Programda konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşinin himayeleri altında ´Kardeşlik Köprüsü´ doğudan batıya, batıdan doğuya Türkiye´de çok güzel bir şekilde uygulandı. Emeği geçen ve düşünenlerden Allah razı olsun. Çünkü coğrafyamız tarihte olduğu gibi yine günümüzde de hedefteyiz. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüz bozmaya çalışanlar her türlü planı, programı ve entrikayı yapıyorlar. Bizi birbirimize düşürmek için her türlü fitneyi yapmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz´da da yaşadık. Şuan bir de ekonomik saldırıyı yaşadık. İnşallah bunu da atlatıyoruz. Biz 2023 yılında birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın en iyi 10 ekonomisi içerisinde olacağız, bunun lamı cimi yok. Biz çalışıyor ve gayret ediyoruz. Biz bütün fesatlıkları ters yüz ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın riyasetinde yeni bir yönetim modeline hep birlikte evet dedik. İnşallah milli ve yerli olan bütün değerlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz. Kardeşlik köprüleri ile ve kültür alış verişi ile ve birlik ve beraberlik ruhu ile inşallah hedefimizi belirlemiş bulunmaktayız. Artık durmuyoruz, yolumuza devam ediyoruz." dedi.


´HANGİ GÜÇ OLURSA OLDUN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZ´

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Geçen sene Kızıltepe´mize 8 buçuk ton hamsi götürdük. Bugün burada olan çok kıymetli kaymakamlarımız, dernek üyelerimiz, Mardin´deki sanatçılarımız hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Kızıltepe´de müthiş bir ev sahipliği ile bizi ağırladılar. Hepsine Trabzonlularımızın sossuz şükranlarımızı sunuyorum. İşte hamsi programımızın mukabilinde Mardin´imize özgü bulgurlarını götürdüler. Hepimiz birlikte etli bulgur pilavını tadacağız. Bu şekilde bu güzellikleri tadacağız ve yaşatacağız. Arka planda hangi güç olursa olsun, hangi uluslararası güç olursa olsun bu topraklardaki birlik,beraberlik ve kardeşliğimizi bozamayacak." diye konuştu.

/resimler/2018-10/27/0607345531685.jpg


´MARDİN´DEN KUCAK DOLUSU SELAM GETİRDİM´

Daha önce Trabzon´da kaymakamlık yaptığını anlatan Kızıltepe Belediye Başkanı Mehmet Yüzer, " Biliyorum Trabzonluların kalbi de gönlü de sımsıcak. Bizleri güzel misafirperverlikleri ile ağırlıyor. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Böyle organizasyonların yıllarca sürmesini dilerim. Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç´e çok teşekkür ediyorum. Mardin´den sizlere kucak dolusu selam getiriyorum. Sayın Valimiz Mustafa Yaman´ın selamlarını iletiyorum." şeklinde konuştu.

 

´BİR KAP BULGUR PİLAVIMIZIN 40 YIL HATRI OLSUN´

Trabzon´da ´Bulgur Festivali´ coşkusu yaşanıldığını vurgulayan Organizasyon Sorumlusu Adnan Yalçın, "Bulgur bizim bölgemizde çok ciddi bir yer edinmiştir. Trabzonlular nasıl bizim bölgemize gelerek ´Hamsi Festivali´ düzenledilerse biz de Trabzon Meydanı´nda ´Bulgur Festivali´ düzenledik. Nasıl bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı varsa bizim de bir kap bulgurumuzun 40 yıl hatırının olmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.

 

8 ÇEŞİT YEMEK YAPILDI

Bulgur festivalinde 6 kişilik ekibiyle 8 çeşit yemek yaptığını söyleyen Mardin´ini tanınmış Aşçısı Hikmet Ölçer Usta, ekiyle beraber Trabzon Meydanı´nda 15 bin kişiye bulgur ikram ettiklerini söyledi. Ölçer sözlerini şöyle sürdürdü: "Etli bulgur pilavı , şehriyeli bulgur, mercimek köftesi, yoğurt çorbası, nohutlu bulgur, sebzeli bulgur pilavı, kısır ve mercimek çorbası ikram ettik."

Trabzon´a gelen 250 kişilik kafile yarın da Trabzon´un tarihi be turistik yerlerini gezecek.