TRT Kurdi´den Maç Rekoru

TRT Kurdi, 2019-2020 sezonu ilk yarısında 17 maçı canlı yayınlayarak ve 220 maçın da özet görüntülerini ekrana getirerek sporseverlerin büyük ilgisini gördü.

Spor 18.12.2019 13:34:00 0
TRT Kurdi´den Maç Rekoru

2.Lig,3.Lig ve BAL maçlarını yayınlayarak dikkatleri üzerine çeken kanalın, karşılaşmaları çift dilli anlatımla ekrana getirmesi yayınların dünyanın her yerinde ilgi ile takip edilmesini sağlıyor.

Hem Yurt İçinde Hem Yurt Dışında İzleniyor

Türkiye Futbol Federasyonu´nun yayın havuzu sisteminde yer almayan 2.Lig ve 3.Lig maçlarını canlı yayınlayan TRT Kurdi, bu alanda büyük bir boşluğu kapatıyor. Kanal, geride kalan bu sezonun ilk yarısında da sporseverlerin ilgi odağı oldu. 2.Lig ve 3.Lig maçlarını HD yayın kalitesi ve Kürtçe/Türkçe çift dilli anlatım seçeneği ile canlı yayınlayan kanalın bu hizmeti,maçların doğu ve güneydoğunun yanı sıra Türkiye´nin her yerinde ve yurt dışında da izlenmesini sağlıyor. Yayınlar aynı zamanda şehirlerin tanıtımına ve kaynaşmasına da neden oluyor.
2.Lig´den BAL Ligine Kadar Maç Özetleri

Sezonun ilk yarısında 2.Lig ve 3.Lig´den 17 karşılaşmayı canlı olarak ekrana getiren TRT Kurdi, Pazar akşamları yayınlanan ?Dema Futbolê (Futbol Zamanı) programında da 2.Lig,3.Lig ve Bölgesel Amatör Futbol Ligi´nden 220 maçın geniş özetini ekrana getirerek bu anlamda bir rekora imza attı.
1 Ocak 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan TRT Kurdi´nin sporda gerçekleştirdiği bu atılım her geçen yıl büyüyerek ve daha geniş kitlelere ulaşarak devam ediyor. Bugüne kadar yurt içinden ve yurt dışından ödüller alan yayınlayın 12 Ocak´ta başlayacak sezonun ikinci yarısında da devam edeceği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Kurdi Rekoru