TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Mardin’i Ziyaret Etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin’e geldi.

Eğitim 14.02.2022 12:12:00 0
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Mardin’i Ziyaret Etti

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal,  programı kapsamında ilk olarak Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Vali Demirtaş, tarafından Valilik önünde karşılanan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Demirtaş ile birlikte Valilik Makamına geçerek bir süre görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Demirtaş, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın memleketi olan hoşgörü şehri Mardin’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise, Vali Demirtaş’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiler.

DeneYap Türkiye Sınavında Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Valilik ziyaretinin ardından Vali Demirtaş ile birlikte Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji ile Gençlik ve Spor bakanlıkları, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle kurulan Deneyap teknoloji atölyeleri için seçme sınavının gerçekleştirdiği Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezini ziyaret etti.

3. faz sınavlarının yapıldığı Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda gençlerle bir araya gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Vali Demirtaş, gençlerle yakından ilgilenerek heyecanlarına ortak oldular.
Öğrencilerin sürdürülebilir bir gelecek için rüzgâr enerjisini kullanarak ürettikleri tasarımları yakından inceleyen gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, tüm teknolojilerde kendine yeten bir ülke olabilmek için gençlerin her fikrinin oldukça değerli olduğunu belirtti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ardından Vali Demirtaş,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ve Gençlik Merkezi Yusuf Dağ ile yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Daha sonra TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bahçede sınavın tamamlanmasını bekleyen öğrencilerin aileleriyle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Aziz Sancar’ın doğup büyüdüğü Savur ilçesinde bulunan evini ziyaret ederek, incelemelerde bulunduktan sonra ilimizden ayrıldı.