TÜÇEM Derneği Tarafından Nusaybin'de Sıfır Atık Semineri Verildi

Nusaybin Belediye Başkanlığı, girişimiyle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından TÜÇEM Çevre Eğitimi ve Atık Yönetimi Derneği yetkililerince Sıfır Atık Bilinçlendirme Semineri verildi.

Gündem 3.12.2022 08:43:00 0
TÜÇEM Derneği Tarafından Nusaybin

Mitanni Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere; Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Mardin Şube Müdürü Ramazan Uçar, Mardin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Abdulselam Er, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin, Nusaybin İlçe Müftüsü Hasan Yeşildal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Diğer ilçe Belediye Personelleri, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, STK'lar ve öğrenciler katılım sağladı.

Başkan Yardımcısı Nurettin Şimşek’in açılış konuşmasıyla başlayan program, TÜÇEM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Acar ve TÜÇEM Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihal Karakuş’un “Sıfır Atığın Seyri ve Depozito İade Sistemine Geçiş” ile“Bitkisel Atık Yağlar ve Biodizel” konulu sunumları ile sürdü.

Yoğun katılımın olduğu programda; Atık Yönetimi, atıkların zararları, doğada yok olma süreçleri, kurumlarda sıfır atık yönetim sistemi ile bitkisel atık yağların çevreye zararları anlatıldı.

Program; konuklara çiçek takdimiyle son buldu.