Türkülerle işaret dili

Kızıltepe Belediyesine bağlı Gençlik Merkezi´nde kursiyerler türkülerle işaret dili öğreniyor.

Yaşam 13.01.2019 11:32:32 0
Türkülerle işaret dili

HABER- SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe Belediyesi gençlik merkezinde gençler hem öğreniyor hem vakit geçiriyor. Bu merkezde işaret  dili  akılda daha kalıcı olsun diye türkülerle öğretiliyor. Üstelik kursu gören öğrenciler engelli değil.

 

Burası Kızıltepe Belediyesi Gençlik Merkezi.  Mehmet Sincar Parkı içerisinde bulunan merkezde binlerce genç  farklı farklı kurslar görüyor.  Bu kurslardan bir tanesi de işaret dili kursu. Kursiyerler engelli olmamalarına rağmen kunuşma ve duyma engelli bireyleri anlamak için işaret dili kursu görüyor.

 

40 kursiyer işaret dilini türkülerle öğreniyor. Har hafta farklı bir türkü işaret diline çevriliyor. Böylelikle kursta öğrendikleri akılda daha çok kalıcı oluyor.  Kurs hocası Gülbahar  Oktar Kalkan, herkesin işaret dili öğrenmesini istiyor.

 

Empati yapmanın önemini anlatan Oktar Kalkan, ? Burası Kızıltepe Belediyesi Gençlik Merkezi. Ben işaret dili öğretmeniyim. Burada işaret dili kursu veriyoruz. Engelli kardeşlerimiz için öğrencilerimiz bu kursu öğreniyor. Bu öğretmenliği çok seviyorum.  Herkes işaret dilini öğrensin istiyorum. Bu kursumuz müzikle hem eğlenceli oluyor hem de işaretler daha çok akılda aklıyor.? dedi. 

Turnam gidersen Mardin´e türküsünü işaret diline çeviren kursiyerler de işaret dilinin türkülerle öğrenmesinin akılda daha çok kalıcı olduğunu söyleyerek görüşlerini aktardı./resimler/2019-1/13/1134363627625.jpg/resimler/2019-1/13/1138479101308.jpg