Türkiye küçük Millet Meclisi Kızıltepe`de toplandı

2008 yılında kurulan ve 22 ilde faaliyet yürüten TkMM teşkilatlandığı merkezlerde her ay biri ulusal biri yerel olmak üzere iki konu gündemi ile toplantı gerçekleştiriyor.

Gündem 13.05.2014 08:57:23 0
Türkiye küçük Millet Meclisi Kızıltepe`de toplandı

2008 yılında başlayan ve 2009 yılı sonralarına kadar devam Mardin küçük Millet Meclisi toplantıları verilen aranın ardından Koordinatör değişikliği sonrası Mardin’deki ilk TkMM toplantısı Kızıltepe Hububat Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirirdi.

TkMM Mardin küçük Millet Meclisi Mayıs ayı Açılış konuşmasını yapan Mardin küçük Millet Meclisi Koordinatörü Mehmet Şerif Öter, ilkini gerçekleştirecekleri toplantının kendilerini memnun ettiğini, meclisin her ayın ilk hafta sonu toplandığını ifade ederek, meclisi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra belediye başkanları ve bölge vekillerinin katılımı ile gerçekleştiğini, burada genel ve yerel sorunların tartışılacağını söyledi. Öter, aynı zaman da meclisin her ay Mardin`in değişik ilçelerinde toplanacağını belirtti.

İlk toplantıya Özel Konuk olarak katılan Eğitimci-Yazar, insan hakları aktivisti olan Diyarbakır TkMM Koordinatörü Eyüphan Kaya ise bu meclisin amacının bir tanesinin de farklı düşünen insanları bir araya getirmek olduğunu söyledi. Kaya, "Mecliste her meslekten, her gruptan ve her düşünceden insanlar olacaktır. Çünkü bizim diğer bir amacımızda farklı düşünen insanları bir araya getirmektir. Böylece ulusal ve yerel sorunlar yüz yüze daha iyi tartışılacak ve bunlara çözüm yolu bularak hazırlamış olduğumuz tutanakları Türkiye Büyük Millet Meclisine göndereceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından MARDİN küçük MİLLET MECLİSİ Genel gündem olarak Cumhurbaşkanı seçimi, sorumluluk ve yetkisi ile Yerel gündem olarak Trafik ve oto park sorunları üzerinde katılımcıların fikirleri alındı.

Ayrıca son yarım saatte, 23 Nisan münasebetiyle TkMM-TBMM ziyareti değerlendirilmesi, TkMM 5,5 yıllık sürecin değerlendirilmesini gösteren 10 dakikalık CD katılımcılara izlettirildi.

“YERİNİZ BOŞ KALMASIN”

 

TkMM toplantılarında “YERİNİZ BOŞ KALMASIN” sloganı ile her ay toplanarak Mevcut farklı sosyal grupları, o ilin Milletvekillerini ve Belediye başkanlarını davet ederek, yerel ve genel sorunları hep birlikte tartışmayı amaçlıyan Mardin küçük Millet Meclisi Mayıs ayı toplantısına Mardin milletvekilleri yine koltuklarını boş bırakırken, ilçenin en önemli sorunlarından biri olan Trafik ve oto park sorunları konusunun tartışıldığı toplantıya Kızıltepe Belediyesinden de hiçbir katılımcı bulunmadı ve hem vekillerin hemde yerel yönetimin temsilcilerinin “YERLERİ BOŞ KALDI”