Türkiye´nin 7 bölgesini anlatan resimler Kızıltepe´de sergilendi

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde Türkiye´nin 7 bölgesinden ilkokul öğrencilerinin çizdiği resimler sergilendi. Minik ressamların yedi bölgesinin doğal ve tarihi eserlerinin anlatıldığı eserleri büyük beğeni topladı.

10.05.2019 15:49:25 0
Türkiye´nin 7 bölgesini anlatan resimler Kızıltepe´de sergilendi

SELMAN GÜNEŞ

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde Türkiye´nin 7 bölgesinden ilkokul öğrencilerinin çizdiği resimler sergilendi. Minik ressamların yedi bölgesinin doğal ve tarihi eserlerinin anlatıldığı  eserleri büyük beğeni topladı.

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında Türkiye´nin 7 bölgesinden ilkokul öğrencilerinin çizdiği resimler sergisi açıldı. Serginin açılışını Kaymakam Mehmet Yüzer yaptı. Sergide 50´ye yakın eserde 7 bölgenin tarihi ve doğal eserleri işlendi. Sergiye Kızıltepeliler büyük ilgi gösterdi.

Projelerinin ulusal bir proje olduğunu anlatan Kamile Özdemir,  "Yedi bölgeden resimlerle ilgili bir resim sergisi açtık. 7 bölgemizde bulunana tarihi yapılarla ve doğal güzellikleri ile ilgili olarak resimler içeriyor. Bu çocukların yapmış olduğu bir resim sergisi. 3´üncü ve 4´üncü sınıf öğrencileri yaptı. Herkes bulunduğu bölgedeki doğal güzellikleri ve tarihi mekanları resmetti. Projemizin içerisinde Iğdır, Bursa, Aksaray, Osmaniye ve Mardin olarak güneydoğuyu biz temsil ediyoruz.? dedi.

Resimler Kızıltepe´nin ardından Osmaniye´de sergilenecek.