TÜSİAD Mardin`de konferans düzenleyecek

TÜSİAD, toplumsal barış ve huzur ortamının oluşturulması yönünde geniş kapsamlı diyaloğun başlamasına olanak sağlayan çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla Mardin`de Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı: Alternatif Turizm” konulu bir konferans düze

25.09.2014 17:55:53 0
TÜSİAD Mardin`de konferans düzenleyecek

TÜSİAD, toplumsal barış ve huzur ortamının oluşturulması yönünde geniş kapsamlı diyaloğun başlamasına olanak sağlayan çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla 27 Eylül 2014 tarihinde Mardin Atatürk Kültür Merkezi’nde “Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı: Alternatif Turizm” konulu bir konferans düzenleyecek.  

Turizm sektörü, istihdam potansiyeli, GSYH ve ödemeler dengesine etkisi dolayısıyla çözüm sürecine ekonomik olarak katkı yapacak sektörlerimizin başında gelmektedir. Bu itibarla, bölgenin tarihi ve kültürel özellikleri bakımından ortaya koyduğu olanaklar göz önüne alındığında özellikle alternatif turizmin çözüm süreci içindeki rolünün kayda değer önemde olduğu düşünülmektedir.

Konferansın açılış konuşması Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN, Mardin Valisi Mustafa TAŞKESEN, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet TÜRK , TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk DİNÇER ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarkan KADOOĞLU tarafından gerçekleştirilecek.

Konferansta TÜSİAD tarafından hazırlanan “Türkiye`de Alternatif Turizmin Gelişimine Yönelik Değerlendirmeler” çalışması paylaşılacak.  Çalışma TÜSİAD Turizm Çalışma Grubu Başkanı Naile GÖÇEN ÇUKUROVA tarafından sunulacak.

Konferansta “Alternatif Turizmin Bölgesel İktisadi Kalkınmaya Katkısı” konulu bir panel düzenlenecek. Panelin moderatörlüğü Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim BİRKAN tarafından yapılacak. Panelde alternatif turizmin bölgeye ekonomik katkısının yanı sıra çözüm sürecindeki rolünün, bölge işadamları ve turizm yatırımcılarının katılımı ile tartışılacak.

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin ERDEM, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran ULUSOY, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman AYIK ve Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi TAHİNCİOĞLU panelde birer konuşma yapacak. 


Konferans Programı;

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM” KONFERANSI

27 Eylül 2014

Atatürk Kültür Merkezi - Mardin

09:30 - 10:00   Kayıt

10:00 - 10:30   Açılış Konuşmaları

Tarkan KADOOĞLU - TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Haluk DİNÇER - TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Ahmet TÜRK - Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı

Mustafa TAŞKESEN - Mardin Valisi

Yalçın AKDOĞAN -T.C. Başbakan Yardımcısı

10:30 – 11:15    “Türkiye`de Alternatif Turizmin Gelişimine Yönelik Değerlendirmeler” çalışmasının sunumu

Naile GÖÇEN ÇUKUROVA, TÜSİAD Turizm Çalışma Grubu Başkanı

11:15 – 11:30   Kahve Arası

11:30 – 12:30  Panel: Alternatif Turizmin Bölgesel İktisadi Kalkınmaya Katkısı

Moderatör:Prof. Dr. İbrahim BİRKAN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı/Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği

Panelistler:

Dr. Zeynel Abidin ERDEM, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Başaran ULUSOY, TÜRSABYönetim Kurulu Başkanı

Osman AYIK, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı

Fehmi TAHİNCİOĞLU, Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

12:30 – 13:00Soru ve Cevaplar