Tutaşı: Artuklu´da engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracağız

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ilçede engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak projelerin can bulacağını kaydetti.

Politika 3.05.2019 12:47:56 0
Tutaşı: Artuklu´da engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracağız

HABER MERKEZİ

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı başkanlık görevini devralmasının akabinde yoğun bir tempoyla çalışıyor. İlçenin sorunlarını bitirmek için sokak sokak gezerek sahada çalışmaları bizzat yöneten Başkan Tutaşı, vaat edilen projelerin alt yapılarının oluşması için de çaba veriyor. Artuklu´da sosyal sorumluluk projeleri üzerinde de hassasiyet ile duran Tutaşı, özellikle dezavantajlı gruplar ile ilgili çalışmaların hızlanması talimatını verdi. Bu bağlamda Artuklu Belediyesi bir engelli vatandaşın daha ihtiyacını giderdi. Down sendromlu ve bedensel engelli İlhan Aris Başkan Tutaşı´nın talimatıyla akülü arabasına kavuştu.

Engelli dostu belediye

Konu hakkında açıklama yapan Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ?İlçemizde sosyal sorumluluk çalışmalarımızla da örnek olacağız? dedi. Tutaşı, ?Görevi devir alır almaz yoğun bir tempo ile sahaya indik. İlçemizin alt yapı ve üst yapı sorunlarının bitmesi için tüm gücümüzle ve personelimizle fedakarca çalışmaktayız. Bunun yanında sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerini ilçemizde yaşatacağız. Sosyal sorumluluklarını bilen bir yapıda projeler uygulayacağız. Özellikle dezavantajlı vatandaşlarımızın yanında olacağız. Engelli kardeşlerimiz de bu noktada mutlu olacak? ifadesini kullandı.

Ortak akıl ile çalışacağız

Engelli haklarını savunan sivil toplum kuruluşları ile de iç içe olacaklarını anlatan Tutaşı, ?Biz engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için tüm projelerimizde hassasiyet içinde olacağız. Bunun yanında engelli haklarını savunan STK´lar ile de sürekli istişare içinde olacağız ve onlar için yapabileceklerimizi masaya yatıracağız. Kısacası engelli dostu bir belediye olacağız? dedi.