Tutaşı: Tarihe sahip çıkan çalışmalara devam ediyoruz

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ?Belediye olarak Eski Mardin´de tarihimize sahip çıkan çalışmalara devam ediyoruz? ifadesini kullandı.

Yaşam 15.06.2019 08:38:33 0
Tutaşı: Tarihe sahip çıkan çalışmalara devam ediyoruz

SELMAN GÜNEŞ

Artuklu Belediyesi kültürüne ve tarihine sahip çıkıyor. İki ay gibi kısa bir sürede Eski Mardin´in güzelleşmesi adına da çalışmalar yapan Belediye, attığı somut adımlar ile takdir kazanıyor. Daha önce Tarihi Cevheriye Çeşmesi´nin yeniden suyla buluşmasını sağlayan Belediye, sokakların yenilenmesi için de İller Bankasıyla beraber çalışmalara başlamıştı. Son olarak Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan Çabuk Mahallesi 212 Sokakta yer alan yapının duvarının yıkılması üzerine Artuklu Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri aslına uygun tadilat yaparken, kapanan sokağın da açılmasını sağladı.

Çalışmalarla daha da güzelleşiyor

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ?Amacımız tarihimize sahip çıkmaktır? dedi. Bu nedenle sürekli çalıştıklarına işaret eden Tutaşı, ?İlçemiz tarihi ve turistik özellikleriyle dikkat çeken bir yer konumundadır. Her yıl milyonlarca turistin geldiği Artuklu´nun daha çok dikkat çekmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle Eski Mardin´de projelerimizi hayata geçiriyoruz. Daha önce tarihi bir çeşmeye can vermenin yanında sokak yenilemeleri için İller Bankası heyetini ilimize getirmenin yanında, yeni çalışmalar için çaba sarf ediyoruz? diye konuştu.

Tarihi yapılara sahip çıkıyoruz

Tarihi yapıların durumlarını dikkate alan çalışmalar gerçekleştiğini dile getiren Tutaşı, ?Eski Mardin´de yüzyıllarca ayakta duran binalarımız zamana yeni düşebiliyor. Biz bu duruma da hemen müdahale ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde buna benzer bir çalışmamız daha oldu. Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan Çabuk Mahallesi 212 Sokakta nitelikli yapının güney cephesindeki duvarda göçük meydana gelmişti. Çöküntüden dolayı 212 nolu sokak kapanmış ve çevredeki yapılara zarar verme durumu oluşmuştu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz uzman personelleriyle çalışma yaparak çöküntünün yaşandığı yapıyı özgün dokusuna uygun bir şekilde restore ederek eski haline dönüştürdüler. Buna benzer çalışmalarımız artarak devam edecek? ifadesiyle sözlerine son verdi.