Tutaşı: Tarihimize sahip çıkıyoruz

Artuklu Belediyesi Abbaraların bakım ve onarımını yapıyor.

Politika 8.10.2019 11:16:26 0
Tutaşı: Tarihimize sahip çıkıyoruz

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı Tarihi Mardin sokaklarına sahip çıktıklarını ifade ederken, ?İlçemizin ve ilimizin sembollerinden olan Abbaraların bakım ve onarımını yapıyoruz? dedi.

Artuklu Belediyesi yaşanabilir bir ilçe hedefiyle çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu bağlamda ilçede birçok noktada değişim için çalışmalar sürüyor. Öte yandan kültürel ve tarihi mirasa da sahip çıkan Belediye, ilçenin ve şehrin simgelerinden olan Abbaralarda tadilat ve onarımlara başladı. Daha önce vandallar tarafından tahrip edilen ve yazılar yazılan 24 adet Abbara Belediye ile eski görünümüne kavuşturuluyor.

Tarihe Belediye dokunuşu

Konu hakkında açıklama yapan Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ?Amacımız tarih ve kültürel değerlerimize sahip çıkmaktır? dedi. Tutaşı, ?İlçe merkezimizde her yönüyle çalışmalarımız söz konusudur. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayan bir ilçe hedefiyle tüm personelimizde sahadayız. Çalışmalarımız hemşehrilerimizden de takdir kazanmaktadır. Biz Tarihi Mardin´de de önemli çalışmalar yapmaktayız. Daha önce sokak onarımları ve sokak duvarlarının yenilenmesi çalışmalarının akabinde bir çalışmayı daha hayata geçirdik? diye konuştu.

Abbaralar eski görünümüne kavuşuyor

Abbaralara da sahip çıktıklarını vurgulayan Tutaşı şunları kaydetti: ?İlimizin ve ilçemizin en önemli sembollerinden birisi Abbaralardır. Evlerin altlarından sokak bağlantılarını sağlayan Abbaralar, şiirlere ve romanlara konu olmanın yanında Mardin denilince ilk akla gelen olgulardan biridir. Maalesef Abbaralar zaman zaman tahrip ediliyor ve çeşitli yazılar yazılarak kötü görüntüler ortaya çıkıyordu. Milyonlarca ziyaretçinin geldiği ilimize bu görüntüler yakışmıyordu. Bu nedenle Abbara onarımlarını yapıyoruz. 24 adet Abbara eski güzel görünümüne kavuşacak?