Tutaşı’nın yerine geçici bakacak isim belli oldu

Mardin’in Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığını duyurmasının ardından yeni başkan seçilene kadar yerine bakacak isim belli oldu.

Politika 27.07.2022 11:51:00 0
Tutaşı’nın yerine geçici bakacak isim belli oldu

Artuklu Belediyesi Başkanı Abdülkadir Tutaşı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevinden affını istediğini duyurdu. Tutaşı, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti.

“Yürütmekte olduğum Mardin/Artuklu Belediye Başkanlığı görevimden sağlık sorunlarım nedeniyle affımı istemiş bulunmaktayım. Bundan sonraki siyasi hayatıma partimin bir neferi olarak devam edeceğimin bilinmesini isterim.”

Tutaşı’nın istifasının ardından Mardin siyaset kulislerinde yerine geçecek isim hakkında çeşitli isimler ortaya atılırken Belediye başkanlığı görevinden ayrılmasından dolayı 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. maddesi hükümleri doğrultusunda Artuklu İlçe Belediye Başkanlığı görevi belediye başkanı seçilinceye kadar Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Zeynelabidin Toparlı tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Öte yandan Artuklu Belediye Meclisi, belediye başkanını seçmek üzere 30 Temmuz’da Artuklu Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda toplanacak.

Mecliste AK Parti’nin 20 meclis üyesi bulunurken HDP’nin ise 10 üyesi görev yapıyor bir meclis üyesi de bağımsız olarak görev yürütüyor.


Anahtar Kelimeler: Tutaşı’ yerine geçici bakacak belli