Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusuna Doğru

31 Ekim’de start alacak 1. Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusunun sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam başkanlığında toplantı yapıldı.

Spor 20.10.2021 21:23:00 0
Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusuna Doğru

Bu yıl birincisi düzenlenecek Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu, 21 kilometre ve 5 kilometre halk koşusundan oluşmaktadır.

Güzergâh, Halı Sokağından başlayıp Vakıf Banktan- üç yola, oradan Mardin Caddesi, havaalanı, Selen Kışlası ve son olarak Mehmet Akif İnan İmam Hatip lisesinin oradan dönüşü sağlanarak tekrar stad yerine geri dönülerek son bulacak.

Tek şeritte gidilip tek şeritte geri dönülecek. Trafik bir şeride kapalı olacak. 

Yarışmaya katılan her sporcuya; anı madalyası, t-shirt, çanta ve dereceye giren sporculara kupa verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler Mezopotamya Yarı Maratonu sayfasından https://mezopotamyayarimaratonu.com/tr başvurularını yapabilirler.

Maraton koşusunun sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam başkanlığında yapılan toplantıya ilçe amirleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve görevliler katıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kaymakam Çam, “Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz 1. Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu’nu geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası kimliğini her yıl güçlendirerek bölgenin tanıtımına turizmine ve spor ahlakının gelişmesine olabildiğince katkı sunmak amacıyla bu koşuyu gerçekleştireceğiz. Yarışmamızın Atletizm Federasyonu kanalıyla uluslararası bir boyutu olacak. İlimizde ve ilçemizde böyle bir yarışmayı düzenlemiş olmanın mutluluğunu inşallah hep beraber yaşayacağız. Profesyonel olarak gerçekleştirilecek olan bu yarışmayla birlikte yine halk koşusu diye tabir ettiğimiz vatandaşlarımızın katılımıyla olacak bir program da var. Dereceye giren sporcularımızın özgeçmişinde uluslararası bir müsabakaya girdikleri de yer alacak.” dedi.

Çam, son olarak, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a, Milletvekilleri Sayın Cengiz Demirkaya ile Şehmus Dinçel’e, Türkiye Atletizm Federasyonuna ve kurum amirlerimize ile emeği geçen tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.