Uluslararası Müzisyenler Sanatçılar ve Eğitimciler Federasyonu Nusaybin'de etkinlik düzenledi

Uluslararası Müzisyenler Sanatçılar ve Eğitimciler Federasyonu (UMSEF) tarafından Nusaybin'de “Doğal Uyumun Bir Parçasıyım” adlı sosyal uyum eğitim ve programı düzenlendi.

Yaşam 4.08.2022 11:08:00 0
Uluslararası Müzisyenler Sanatçılar ve Eğitimciler Federasyonu Nusaybin

Federasyondan yapılan açıklamadaya göre ; Nusaybin Temsilciliği bünyesinde gerçekleştirilen, çoğunluğunu dezavantajlı gruplardan (kadınları, engelli ve koruma altındaki sığınmacılar) oluşan “Doğal Uyumun Bir Parçasıyım” adlı sosyal uyum eğitim ve etkinlik projemizin sahne gösterisi, Nusaybin Halk Eğitim Merkezi konferans ve gösteri salonunda velilerimizin, kurum/kuruluş yetkililerinin, yerli/yabancı STK yetkililerinin ve misafirlerin katılımıyla sergilenmiştir.
Projenin genel çalışmalarına katılmakla birlikte, sahne performansına da teşrif eden federasyonumuzun genel başkanı Sayın Rabia BİRTANE, kürsüde şu açıklamalarda bulundu : “Öncelikle, programımıza teşrif eden siz değerli misafirlerimize, manevi desteklerinizden ötürü Federasyonumuz adına teşekkür ediyor, minnettarlığımızı belirtiyoruz.

Doğal Uyumun Bir Parçasıyım adıyla faaliyetlerini gerçekleştirdiğimiz sosyal uyum, eğitim ve etkinlik içerikli projemizin amacı, farklı dil ve kültürlerden bireyleri bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak, kültür, sanat ve müzik bilincini geliştirip mesleki olarak yaygınlaşmasını sağlamak ve dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık oluşturarak topluma kazandırmaktır. Önceki projelerimizde olduğu gibi, bu projemizde de hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi ve bunu başardığımızı fazlasıyla görüyoruz. Bugün sergilenecek gösteride, her bireyin yaşam hakkı gereği, eğitim, ilgi, sosyal ortam, sanatsal ve mesleki bilinç, kendini kanıtlayabilme ve ‘ben de varım’ diyebilme hakkının olduğunu göreceğiz.
Bizler, Uluslararası Müzisyenler Sanatçılar ve Eğitimciler Federasyonu olarak müzik ve sanata, müzisyen ve sanatçı camiasına, topluma ve bireylere yönelik faydalı çalışmalar yapmaya devam edip daha farklı projelere imza atmayı hedefliyoruz.

Başta projelerimizin işbirlikçisi Türkiye Kalkınma Vakfı ve Welt Hunger Hilfe olmak üzere, Federasyonumuzun yönetim kurulunda yer alan ve proje çalışmaları süresince aktif rol oynayan eğitmenlerimize, projede yer alan katılımcılarımıza, ilk günden bugüne dek katılımcılarımızı var güçleriyle eğiten Tılsım Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Öğretmenlerine, Federasyonumuzun kuruluşundan itibaren bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyip bizlere ev sahipliği yapan Tılsım Kültür Sanat ve Eğitim Merkezine, bizleri manen yalnız bırakmayıp yanımızda olan tüm dostlarımıza Federasyonumuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Daha sonra TKV yetkililerinden Sayın İdris Emez, kürsüye çıkarak TKV’nin amaç ve genel faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sahne gösterisinde proje katılımcıları, eğitimlerini gördükleri gitar, bağlama, erbane ve diğer perküsyon aletleriyle Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Romence dilinden şarkılara yer verdi. Programın sonunda, Proje katılımcıları ve eğitmenlerine sertifika ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Haber : Mevlan BALA / Gülizar SALHAN