Üniversitede Sağlıklı Yemek Yarışması !

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri arasında düzenlenen diyet yemekleri ve tatlıları yarışması yapıldı.

Yaşam 17.10.2022 17:07:00 0
Üniversitede Sağlıklı Yemek Yarışması !

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri arasında düzenlenen diyet yemekleri ve tatlıları yarışması jüriliğini Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici yaptı.

Diyet Yemekleri Ve Tatlılar Yöresel Lezzetleri Aratmadı

Öğrencilerin ekip çalışması olarak yaptığı ve yöresel lezzetleri aratmayan diyet yemekleri ve tatlıları tek tek tadan Rektör ve Tıp Fakültesi Dekanı yemek ve tatlıların diyete uygunluğuna, lezzetine ve sunumuna baktılar.

Rektör ve Dekan tadına baktıkları yemek ve tatlılarla ilgili öğrencilere sorular da sorup diyet yemek ve tatlıların içerik ve yapılış süreçlerini dinlediler.

Yarışmaya katılan bütün diyet yemekler ve tatlılar Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici’den tam not aldılar.

Hatipoğlu: Beslenme Uygulamalarının Daha Kalıcı Hale Gelmesini Amaçlıyoruz

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin her pazartesi sabahı Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları Dersinin uygulaması için mutfakta diyet yemekleri ve tatlıları yaptıklarını söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkerim Hatipoğlu, uygulamayı daha etkin hale getirmek için öğrenciler arasında yarışmalar düzenlediklerini ve söz konusu yarışmalarda yemeğin diyete uygunluğu, lezzeti, sunumu v.b. özelliklerinin değerlendirildiğini söyledi.

Bölümde oluşturulmuş olan öğrenme ortamından dolayı bölüm hocalarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, gerçekleştirilen uygulamalar ve düzenlenen yarışmalarla öğrencilerin bölümlerini daha çok seveceğini ayrıca motivasyonlarının, derse ilgilerinin ve mutfak tecrübelerinin daha çok artacağını kaydetti.

Yemeklerin tadılması ve değerlendirilmesinin ardından Rektör Özcoşar ve Dekan Bilii, yarışmaya katılan Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileriyle günün anısına hatıra fotoğrafı çektiler.