Üründü: Hain kalkışmada medyanın yerli ve milli duruşu unutulmamalı!

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem 16.07.2022 10:24:00 0
Üründü: Hain kalkışmada medyanın yerli ve milli duruşu unutulmamalı!

Üründü, 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının başarılı olmamasının temel nedenlerinin arasında; sağcısından solcusuna, muhafazakarından liberaline, muhalifinden merkez medyasına varana kadar basın dünyasının karşı koyuşunun unutulmaması gerektiğini savundu.

Hain Kalkışmanın başarıya ulaşmamamış olmasının temel nedenlerinin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği duruş ile milleti meydanlara çağırması, Milletin yapılan çağrıya kayıtsız kalmayarak meydanlarda tanklara karşı vücut koymasıyla birlikte; Türkiye'nin yerli ve milli basınının tavrını milli iradeden yana koymuş olmasının hain kalkışmayı sekteye uğratığına işaret etti.

O GECE HAİNLER HARİÇ HERKES BİRER KAHRAMANDI!

Türkiye'de gerçekleşen darbeler tarihi irdelendiğinde dönemin basın ve medya organlarının gerçekleştirilen darbelerde tahrik ve kışkırtıcı yayınlarla yapılan darbelere adeta zemin hazırladığına dikkat çeken Üründü, "Ülkemiz, 6 yıl önce bugün 15 Temmuz gecesi Kritik bir dönem yaşadı. Dış güçlerin ülkemizdeki maşası durumunda bulunan FETÖ'ye mensup, asker görünümlü teröristler, milletin iradesine karşı hain bir kalkışmanın içerisinde oldu. O gece cesaretle bezenmiş nice kahramanlarımız ihanete geçit vermedi. Hainleri durdurmak için bedenlerini siper eden 251 kahraman şehidimiz ve binlerce gazimiz oldu. Tarihinde nice kahramanları ve kahramanlık hikayeleri bulunan milletimiz, vatanımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaktan hiçbir şartta geri durmayacağını dosta düşmana birkez daha göstermiş oldu. O Gecenin sabahında hainler hariç, herkes birer kahramandı, herkesin birer kahramanlık hikayesi vardı. 15 Temmuz’da darbenin de direnişin de mecralarından en önemli kahramanlarının arasında ise hiç kuşku yok, bu ülkenin yerli ve milli medyası olmuştur. Hain darbeciler medya kurumlarını da ele geçirmeye çalışmış, daha önceki darbelerde olduğu gibi medya aracılığıyla kamuoyunu yönlendirebilecekleri yanılgısına kapılmışlardı. Ancak güvenlik güçlerimizin yanısıra yerli ve milli medya mensuplarımızın darbecilere karşı durması ve o gece demokratik bir çizgide yayın yapması darbecilerin hesaplarını alt üst etmeye yetmiştir. Bu vesileyle; Darbe kalkışmasının 6. yıl dönümünde göğüslerini siper ederek şehadet şerbetini içen 251 şehidimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir yaşam dilerken. İstikameti ve aidiyeti bu ülkenin tarafı ve kazanımları olan basın çalışanları ve medya organlarının şahsında tarafını milli iradeden yana bir duruş olarak göstererek "Türkiye Aşkına" diyen herkesi bir kez daha tebrik ediyor, kutluyorum" dedi.