Vali Demirtaş Başkanlığında ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti

İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla kamu, kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak için düzenlenen 2020 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mahmut Demirtaş,

Gündem 29.07.2020 00:51:41 0
Vali Demirtaş Başkanlığında ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti

Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya kurul üyelerini oluşturan kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Vali Demirtaş, toplantının Mardin için hayırlı olması temennisinde bulundu. İlimiz genelinde 292 adet projenin mevcut olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, ?Bu projelerden 46 proje tamamlanmıştır. 132 projemiz ise devam etmektedir. 30 projemiz ihale aşamasında, 84 projemiz etüt aşamasındadır. Bu projelerin toplamı maliyeti 15 Milyar 481 lira olup 2020 yılı 2.Dönem sonu itibariyle 282 Milyon lira harcama yapılmıştır.? dedi.

Çalışmalarda izlenecek yola değinen Vali Demirtaş, ?Bundan sonraki çalışmalarımızda vatandaş odaklı olarak çalışacağız. Yani vatandaşa kapımız 7 gün 24 saat açık olacak. Vatandaşlarımız bize geldiği zaman eğer mevzuata uygun bir talepleri varsa ve imkanlarımız buna el veriyorsa bu talepleri hemen yerine getireceğiz. İşlerimizi yerinde inceleyeceğiz. Özellikle ihalelerin şeffaf olmasını istiyoruz. Yatırımları takip edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

 

Yapılacak yatırımlarda vatandaşın talebinin dikkate alınması gerektiğini belirten Vali Demirtaş, ?Özellikle bir şeye karar vermeden önce vatandaşımızın böyle bir yatırıma, hizmete ihtiyacı var mı, yok mu onu dikkatli bir şekilde inceleyeceğiz. Vatandaşımız daha çok neye ihtiyaç duyuyorsa onu tercih edeceğiz. Birinci öncelliğimiz bu olacaktır.? şeklinde konuştu.

 

Vali Demirtaş´ın konuşmasının adından toplantı, yatırım programında yer alan projelerin gerçekleştirilme oranları, maliyet ve ödenek tablosunun değerlendirilmesi, projelerde gelinen aşamanın analiz edilmesi, hedeflere ilişkin sunumların yapılması ile katılımcıların görüş ve önerilerinin dile getirmesinin ardından sona erdi.