Vali Koçak, basınla iftarda buluştu

Vali Ömer Faruk Koçak Mardin merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile iftarda buluştu.

Yaşam 30.06.2015 21:17:02 0
Vali Koçak, basınla iftarda buluştu

Mardin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler müdürlüğünün düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde Mardin´de aktif olarak çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanları ve Cemiyet Üyeleri ile bir araya gelen Vali Koçak´a Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran´da eşlik etti.

Erdoba Konaklarında düzenlenen iftar programında gazetecilerle bir araya gelen Vali Koçak, iftar vesilesiyle görüş alışverişinde bulunmak için bir araya gelindiğini söyledi.


İftar programının ardından gazetecilerinMardin Kalesi ile ilgili sorularını yanıtlayan Koçak, 13 milyon liralık ödeneğin harcandığını ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu: 

"Farklı ödenekler yapılarak Mardin Kalesi´ndeki mevcut eserler restore edilecek. Mardinli vatandaşlarımız her fırsatta kalenin turizme açılmasını dile getiriyor. Biz de bunu istiyoruz. Fakat bu bir günde olacak iş değil. İmkanlar dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Suriye´den yapılan göçlere karşı tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Koçak, "Her türlü göç dalgasına karşı hazırız. En kötü senaryoyla karşı karşıya kalırsak bile inşallah bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacağız" dedi.

Vali Koçak´a ilin sorunları hakkında bilgiler veren gazeteciler dilenci konusunu da gündeme getirdiler. dilenci konusuna kökten bir çözüm getireceğini ve bu çözümü daha önce Elazığ´da uygulamaya koyduğunu hatırlatan Vali Koçak, "Mardin´de dilencilik yapan insanların çoğunun farklı illerden gelip ilimizde dilencilik yaptıklarını biliyoruz. Bu konuda kısa sürede radikal kararlar alıp bu suistimalin önüne geçeceğiz. Ülkelerinde yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Mardin´e gelen Suriyeli sığınmacıların daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak amacıyla resmi kurumlar ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir kurul oluşturacağız. Dilencilik yapan Suriyeliler AFAD İl Müdürlüğü sekretaryasında takip ederek, Sosyal Yardımlaşma Vakfı,İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca tüm Suriyeli vatandaşları kayıt altına alacak. Maddi sebeplerle dilencilik yapmak zorunda kalanlara yardım edilecek, dilenciliği alışkanlık haline getirenler kolluk birimlerince tespit edilerek bu alışkanlıkların bertaraf edilmesi ile ilgili sosyal çalışmalar gerçekleştirilecek. Bunlar arasında tespit edilen Suriyeli dilenciler kampa yerleştirilecek. Dilencilik yapanlar Türkiye vatandaşı ise maddi durumları göz önünde bulundurularak bir daha dilencilik yapmamaları şartı ile kendileri ile sözleşme imzalanarak gerek kira yardımı gerekse de iaşe bedeli verilecek, eğitim ve sağlık giderleri karşılanacak. Bütün bunlara rağmen dilencilik ve kötü alışkanlıklara devam ettiği tespit edilen aileler veya kişiler hakkında yasal işlem yapılacak."bilgisini verdi. 

İftar yemeğine gazetemiz yazı işleri Müdürü Ömer Demir, yerel ve ulusal medya kuruluşlarında çalışan basın mensuplarının yanı sıra Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan da katıldı.