Vali Mahmut Demirtaş´ın "19 Ekim Muhtarlar Günü" Mesajı

1829 yılından beri yenilenerek günümüze kadar gelen Muhtarlık müessesesi, yerel demokrasinin en eski örneği, köklü geçmişiyle demokrasinin ilk basamağı ve vatandaşın çaldığı ilk kapı olmuştur.

Gündem 19.10.2020 16:40:58 0
Vali Mahmut Demirtaş´ın

Muhtarlarımız seçildikleri yerlerde vatandaşlarımızın taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlara aktarmanın yanı sıra asayiş, sağlık, eğitim gibi birçok kamu hizmetinin de vatandaşlarımıza ulaştırılması için köprü vazifesi üstlenmiştir.

Muhtarlarımız devlet-millet bütünleşmesinde önemli bir görev icra etmektedir. Vatandaşın sorunlarını birinci ağızdan dinleyen, taleplerin yerine getirilmesinde ve takibinde aktif rol üstlenen muhtarlarımız devletimizin köy ve mahallelerdeki gözü ve kulağı olmuştur.

19 Ekim´in Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinde büyük emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın da büyük önem verdiği muhtarlık müessesi daha da güçlenerek itibar kazanmıştır.

Devletimizin vatandaşına en hızlı şekilde ulaşmasında önemli görev üstlenen ve mahalle sakinleri için özveriyle çalışan muhtarlarımız her türlü takdiri ve şükran duygularımızı hak etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mardinli Muhtarlarımız olmak üzere ülkemiz genelinde görevlerini lâyıkıyla yerine getiren tüm muhtarlarımızın ?´Muhtarlar Günü´´nü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.