Vali Mahmut Demirtaş´ın Kurban Bayramı Mesajı

Vali Mahmut Demirtaş´ın Kurban Bayramı Mesajı yayınladı.

Gündem 30.07.2020 12:04:20 0
Vali Mahmut Demirtaş´ın Kurban Bayramı Mesajı

Kıymetli Hemşerilerim,

Bayramlar; kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı duygularının paylaşıldığı yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşatıldığı, birlik ve beraberlik bilincinin ön plana çıkartılarak toplumsal birliğin tesis edildiği kıymetli zaman dilimleridir.

Bizleri manevi iklimiyle saran, kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı´na ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

Kurban Bayramı, Allah´a yakınlaşma vesilesi, Rabbine şartsız teslimiyetin sembolüdür.

İslam, bireysellikten ziyade toplumsal hareketi tembih eder. Mutlulukları paylaşarak çoğalttığımız gibi hüzünleri de paylaşarak azaltırız. Dolayısıyla bayram günleri, sadece mutlululuğu paylaşmak değil aynı zamanda hüzünleri paylaşmak için de bir fırsattır.

Bu önemli günlerde insanlarımız ortak değerler etrafında kenetlenmeli hoşgörü, merhamet ve dayanışma duyguları içerisinde sosyal ilişkilerin kuvvetlenmesine özen göstermelidirler. Bu bakımdan bayramlara yüklediğimiz anlam ve verdiğimiz değer daha bir önem kazanacaktır.

Ülke olarak, sınırlarımızın içinde ve dışında huzurumuza kast eden terörle ve teröristlerle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğümüz bu zamanlarda idrak ettiğimiz Kurban Bayramı vesilesi ile vurgulamak istiyorum ki; birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimler, sonuçsuz bir çabadan öteye geçemeyecektir. Ülkemiz milli ve dini duyguları, inançları, örf ve adetleriyle, daima birlik ve beraberlik içinde olacaktır. Sevgi ve kardeşlik içinde geçireceğimiz mübarek Kurban Bayramı´nın, Milletimizin yüreğine huzur vereceğine, toplumsal dayanışmamızı pekiştireceğine olan inancım tamdır.

Vatan uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Allah´tan rahmet, bayramı bu yüzden buruk geçiren ailelerine sabırlar diliyorum. Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âlemi´nin Mübarek Kurban Bayramı´nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.