Vali Yaman: Hedefimiz güzel bir doğa bırakmak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman gelecek nesillere güzel bir doğa bırakmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yaman, ?Bu konuda ?mardinmasa? birimimiz atık pil toplama kampanyası ile bir çalışmayı daha hayata geçiriy

Yaşam 28.01.2019 10:45:23 0
Vali Yaman: Hedefimiz güzel bir doğa bırakmak

SELMAN GÜNEŞ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman gelecek nesillere güzel bir doğa bırakmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yaman, ?Bu konuda ?mardinmasa? birimimiz atık pil toplama kampanyası ile bir çalışmayı daha hayata geçiriyor." dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi çevre ve doğanın daha temiz olması için uzun soluklu çalışmalar yapıyor. Birçok farklı konuda farkındalık çalışmalarını başarıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ?mardinmasa? organizasyonunda atık pil toplama kampanyasını da hayata geçirdi. Bu bağlamda başlatılan çalışmayla 1000 adet atık pil getiren çocuklara tablet, 500 adet atık pil getiren çocuklara bisiklet, 250 adet atık pil getiren çocuklara taşınabilir şarj aleti, 50 adet atık pil getiren çocuklara sinema bileti, 30 adet atık pil getiren çocuklara oyuncak ve 25 adet atık pil getiren çocuklara ise top hediyesi verilecek. Projeyle yeni neslin daha da bilinçlenmesi amaçlanıyor.

 

Doğa dostu belediye

Konu hakkında açıklama yapan Mustafa Yaman, "Doğamız maalesef bilinçsizce atıkların çevreye bırakılması nedeniyle günden güne kirletilmektedir. Bu durumun önüne geçilmesi için bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarını önemli buluyoruz. Bilindiği üzere devletimiz ve hükümetimiz poşetlerle ilgili örnek bir çalışma başlatmış ve biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmaya destek vermiştik. ?mardinmasa? birimimiz aracılığıyla dağıttığımız 200 bin adet bez çanta ile doğanın temiz kalmasına katkı vermiştik. Şimdi ise yine önemli bir çalışmaya hayat veriyoruz.  Doğaya en büyük zararı veren atık pillerin toplanması çalışmasını başlattık.? diye konuştu. 

 

Hedefimiz güzel bir doğa bırakmak

Çalışmayı ?mardinmasa? organizasyonunda hayata geçirdiklerini aktaran Yaman, ?Belediyeciliğin sadece şehri fiziki olarak güzelleştirmek olmadığını biliyoruz. Aynı zamanda yeşil bir şehri ortaya çıkarmalı ve çevreye duyarlı nesillerin yetişmesine katkı sağlanmalıdır. Bu düşünceyle çocuklarımızın bu kampanyayla bilinçlenmesini istedik. Çeşitli hediyeler ile bu bilincin artmasına vesile olacağız. Atık piller doğaya bırakıldığında son derece tehlikeli zararlar vermektedir. Aslında son derce masum görünen piller tam anlamı ile doğanın katilleri arasında yerini almıştır. Böylesine ciddi zararları olan atık pillerin günlük hayatımızda ne kadar çok kullanıldığı düşünülürse zararları aşikardır. Bu nedenle bilincin öndelikle çocuklarımız tarafından başlamasını düşündük.?açıklamasını yaptı.