Vali Yaman, muhtarlarla bir araya geldi

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) muhtarlarla bir araya geldi.

Politika 3.01.2019 17:12:05 0
Vali Yaman, muhtarlarla bir araya geldi

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın yanı sıra toplantıya AK Parti Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman, daire başkanları, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Program Büyükşehir Belediyesi´nin 2018 yılında hayata geçirdiği çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Program konuşmalarla devam etti.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, yaptığı konuşmada, 2 senedir kaymakamlarla beraber yer aldıkları yerel yönetimlerde şehirde yeniden bir tarih yazdıklarını söyledi.

Şehre huzurun hakim olduğunun altını çizen Yaman, ?Terörle mücadele konusunda önemli başarılar sağlandı. Mardin bir huzur şehir oldu, bölgede huzur hakim, ancak sadece bu yetmeyecek huzurun daha hakim olabilmesi için kültür, sanat ve sportif faaliyetlere önem veriyoruz.? dedi.

Turizm 12 aya yaydıklarını ifade eden Yaman, ?Önemli organizasyonlar yapıyoruz, Çünkü turizm bildiğiniz gibi 3 ay süreyle sınırlıydı ilimizde.  Yaptığımız faaliyetlerle aşağı yukarı 12 aya yayan bir etkinlik programı oluşturduk. Şehrin farklı yönünün tanıtımını hep beraber sağlamış olduk. Artık şehir her alanda batı şehirleriyle boy ölçüşebilecek bir hale gelmiş oldu ve böyle devam edecek? diye belirtti.

650 milyon lira borç ile Büyükşehir Belediyesini aldıklarına dikkat çeken Yaman, şunları söyledi: ?Zaman zaman meydanı boş bulunca konuşanlar oluyor, bu borcu bizim yaptığımızı söylüyor. Biz bu belediyeyi senden 650 milyon lira borçla aldık ve tek bir kilometre asfalt yapmamıştın. Meydan boş değil arkadaşlar. Belediyeleri, terör örgütüne teslim etmiştin. Hiç bir şey yapmıyorsun, hiç bir muhtarımıza hakkını vermiyorsun, makama kabul etmiyorsun. Sonra meydanı boş bulunca konuşuyorsun. Konuşma değil, iş yapılır.?

Yapılan çalışmalara değinen Yaman, şu açıklamalarda bulundu: ?Sıcak asfaltın sadece 650 kilometresini Mardin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 750 kilometresini de Karayollarıyla beraber yaptık. O konuşan, iş yapmayan, belediyeyi borçlu hale getiren, sizleri ezen, çocuklarınızı infial eden, çocuklarınızın terör örgütleri elinde ölmelerini sağlayanların açtıkları çukurları da Karayolları ile birlikte yaptık. Bu 2 yıl içerisinde toplam 2 bin 173 kilometre yol yaptık. Toplu taşımada konforlu 450 aracı kooperatiflerle beraber yeniledik. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ?Battı Çıktı? projesine destek verdik. Proje geçtiğimiz ay bitti şimdi çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Duraklarımızı akıllı duraklarla değiştiriyoruz.?

Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan tüm ekiplerin ekipmanlarının yenilendiğini ve durmadan her yerde hizmet verdiklerini vurgulayan Yaman, ?Bu şehrin çalışmaya ihtiyacı var. Bu şehri daha iyi yerlere getireceğiz. İnşallah aynı şekilde sizler, eşleriniz ve çocuklarınızla beraber bir aileyiz. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz? dedi.

Konuşmaların ardından muhtarların sorunları dinlendi. Program, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman´ın muhtarları tek tek dinledikten sonra son buldu.