Vali Akkoyun: Kardeşliği ve hoşgörüyü görmek isteyenleri Mardin’imize davet ediyoruz

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, “Bugün İsrail, Kudüs’te bir Cuma namazının kılınmasına dahi tahammül etmiyor. Kardeşliği ve hoşgörüyü görmek isteyenleri Mardin’imize davet ediyoruz.” dedi.

Gündem 17.01.2024 12:05:00 0
Vali Akkoyun: Kardeşliği ve hoşgörüyü görmek isteyenleri Mardin’imize davet ediyoruz

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, kurum ziyaretleri kapsamında Mardin İl Müftülüğüne ziyarette bulundu.

İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Mardin’de Camiler, Kur’an Kursları, Kurban Hizmetleri, Hac ve Umre Faaliyetleri, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile TDV Mardin Şubesi Faaliyetleri konusunda Vali Akkoyun’a bilgi verdi.

Kurum ziyaretleri kapsamından İl Müftülüğünü ziyaret eden Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, yapılan faaliyetler hakkında bilgi alarak, kurumun planladığı çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Vatandaşlarımızın, din görevlilerimizi, her zaman güzel duygularla çocuklarımıza ve gençlerimize, dinimizi ve inancımızı öğreten kişiler olarak gördüğü belirten Vali Akkoyun, inancımız gereği Müftülüğün ve personelinin vatandaşlarımızın gönlünde çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

“SORUMLULUK ANLAYIŞIYLA HAREKET ETMLİYİZ”

İmamlarımızın ve müezzinlerimizin sadece vakit namazlarını kıldıran görevliler olarak değil bulundukları camide ve mahallede doğruları ve hakikatleri anlatan rehber olarak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Akkoyun şöyle konuştu;

“ Cami, caminin avlusu, caminin içerisinde bulunduğu mahalle imamımızın ve müezzinimizin görev alanıdır. Din Görevlilerimizin çocuklar ve gençlerle ilgili her konuda bir rehber, doğruları gösteren, yanlışlardan alıkoyan, hakikatleri öğreten, insanlara merhametle muamele eden, korkutmayla değil müjdeleyen bir anlayışla görev yapması gerekir. Fedakârlık noktasında şimdiye kadar gayretle çalışıyorsunuz. Tüm Diyanet camiamızı tebrik ediyorum.”

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun

“DÜNYADA EN GÜZEL MERHAMET VE HOŞGÖRÜ BİZİM TOPRAKLARIMIZDA YAŞANIYOR”

Mardin’de farklı inanç ve kültürlerin yüz yıllardır bir arada kardeşlik içerisinde yaşadığını hatırlatan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kudüs’te yaşanan zulme değindi.

Filistin ve Gazze’de dünyanın gözü önünde yaşanan katliamın her geçen gün katlanarak devam ettiğini belirten Vali Akkoyun, sözde özgürlükçü ve demokrat devletlerin burada yaşanan zulmü görmezden geldiğini kaydetti.

Vali Akkoyun; “Bizim topraklarımız merhamet coğrafyasıdır. Müslümanlar, Süryaniler, Ezidiler ve diğer dinlere mensup kişiler yüz yıllardır kardeşlik hukuku içerisinde, kendi inanç ve kültürlerini sorunsuz bir şekilde sürdürüyorlar. Bu merhamet ve hoşgörümüzün eseridir. Bugün İsrail, Kudüs’te bir Cuma namazının kılınmasına dahi tahammül etmiyor. Kardeşliği ve hoşgörüyü görmek isteyenleri Mardin’imize davet ediyoruz. Bunu arttırmamız ve anlatmamız için hepimize büyük sorumluluk düşüyor.” İfadelerinde bulundu.

 

Vali Akkoyun daha sonra Artuklu İlçesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur’an Kursunu ziyaret etti. Burada minik çocuklarla bir araya gelen Vali Akkoyun’a çocuklar, öğrendikleri Kur’an-ı Kerim Süreleri ve duaları okudu.

Türkiye Diyanet Vakfı Şubesine bağlı Diyanet Yayınları Satış Noktasını da ziyaret eden Mardin Valisi Akkoyun, çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı. HABER MERKEZİ