Vali Demirtaş: 24 saat kesintisiz su sağlamak için çalışıyoruz

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekli Mahmut Demirtaş, “şehrimizin su sorunun çözmek ve 24 saat kesintisiz su sağlamak için İmkanlarımız nispetince canla başla çalışıyoruz.” dedi.

Gündem 24.12.2020 10:08:00 0
Vali Demirtaş: 24 saat kesintisiz su sağlamak için çalışıyoruz

MARSU toplantı salonunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başkanlığında Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü haftalık Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, MARSU Genel Müdürü Abdüsselam Altunkaynak ve MARSU yetkilileri katıldı.

Yapılan yatırım ve çalışmalar ile su problemini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini dile getiren Vali Demirtaş, “Kentimizin su problemini yok etmek adına yatırım çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda belirlenen lokasyonlarda yürütülen sondaj çalışmalarımızda beklediğimiz başarıyı sağlayarak suya ulaşıldı. Bu çalışmalarımızı İvedilikle tamamlamaya çalışıyoruz. Yine su isale hatlarında su kayıp ve kaçaklarıyla daha etkin mücadele başlatarak kararlı bir mücadele sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza ucuz su hizmeti vermeye çalışıyoruz. Suyun kayıt altına alınması ve israfın önlenmesi ne kadar etkili olursa vatandaşlarımıza o derecede indirimli su hizmeti sunabileceğiz. Kayıp kaçağı azaltmak bizler için çok önemli. 24 saat kesintisiz su sağlamak amacıyla Nusaybin, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Beyazsu isale hattında yenileme yapmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.” diye konuştu.