Vali Demirtaş,  “AnadoluyuzBiz” Projesi Kapsamında Öğrencilerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “AnadoluyuzBiz Projesi” kapsamında, Sivas’tan gelen öğrenciler, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

Eğitim 2.09.2022 23:00:00 0
Vali Demirtaş,  “AnadoluyuzBiz” Projesi Kapsamında Öğrencilerle Buluştu

Gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla gerçekleştirilen “AnadoluyuzBiz ” Projesi kapsamında Sivas’tan gelen 40 gönüllü genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ile birlikte Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret ettiler.
Vali Demirtaş,  pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan, kültürlerin buluşma noktası Mardin’de gençleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek gençlerle bir süre sohbet etti.
Gençlerde, Mezopotamya’nın en misafirperver kentlerinden biri olan Mardin’de bulunduklarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Gençler, program boyunca miras kalan mimarisi, yemekleri ve değerleriyle kültür ve turizm şehri olan Mardin’in tarihi ve turistik yerleri gezme imkanı bulacaklar. Ayrıca şehitlik ziyareti, çevre temizliği, kuş yemliği hazırlama, atölye ziyareti gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirecekler.