Vali Demirtaş, aşure dağıtımına katıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen aşure dağıtımına katılarak vatandaşlara aşure dağıttı.

Gündem 14.08.2021 11:01:00 0
Vali Demirtaş, aşure dağıtımına katıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Muharrem Ayı dolayısıyla Cuma Namazı sonrası Şakir Nuhoğlu Camii avlusunda aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Aşure dağıtımına Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Genel Sekreter Murat Süzen, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Demirtaş, Genel Sekreter Murat Süzen ile birlikte kâselere doldurduğu aşureyi vatandaşlara dağıttı.

Vali Demirtaş, “Muharrem ayı dolayısı ile Mardin'de özellikle çeşitli camilerimizde aşure dağıtıyoruz. Muharrem ayı dolayısı ile tüm memleketimizin inşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu ayları ve bundan sonraki ayları da geçirmesini diliyoruz. Son zamanlarda ülkemizde ciddi anlamda afetler meydana geldi, inşallah bundan sonra tüm milletimiz ile birlikte dua edelim cenabı Allah bizi bu afetlerden korusun. Tüm Mardinli hemşehrelirimizin Muharrem Ayını tebrik ediyorum.” dedi.

Aşure Haftası boyunca kamu kurum ve kuruluşlar, vatandaşlara açık olan alanlar ile Pazar günü belirlenen okullarda KPSS sınavına girecek adaylara olmak üzere binlerce kişiye aşure dağıtımı gerçekleştirilecek.