Vali Demirtaş, duyarlı özel halk otobüsü şoförünü ödüllendirdi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, tek başına ana yola çıkan ve bir aracın altında kalma tehlikesi yaşayan çocuğun hayatını kurtaran Özel Halk Otobüsü şoförünü ödüllendirdi.

Yaşam 22.06.2021 23:42:00 0
Vali Demirtaş, duyarlı özel halk otobüsü şoförünü ödüllendirdi

Vali Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde Mardin-Kızıltepe karayolunda ailesinden habersiz olarak akşam saatlerinde ana yola çıkan 5 yaşlarındaki bir kız çocuğun seyir halindeki bir aracın altında kalmaktan son anda kurtaran Özel Halk Otobüsü şoförü Hadi Aras’ı kabul ederek duyarlığından dolayı plaket takdim etti.

Özel Halk Otobüsü şoförü Hadi Aras’ın gösterdiği duyarlı davranışın örnek teşkil ettiğini dile getiren Vali Demirtaş, “Hadi beyi tebrik ediyorum gerçekten duyarlı bir davranış göstermiş. Hadi beyin bu davranışı hem kendi meslektaşlarına hem de tüm vatandaşlarımıza örnek olabilecek bir davranış. Sağ olsun, geceleyin geç vakitlerde yolda bir çocuğa rastlıyor. Arabasını durduruyor. Çocuğun anne babasının nerede olduğunu öğreniyor ve çocuğu götürüp annesine teslim ediyor. Ben bu davranışı gerçekten çok takdir ettim. Tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonrada kazasız belasız bir hayat diliyorum ona. Hadi beyin bu davranışının tüm vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Çocuğu ailesine sağ salim teslim etmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getiren Özel Halk Otobüsü şoförü Hadi Aras, “Saat 21.30 sıralarındaydı eve gidiyordum, işim bitmişti. Yolun ortasında 5 yaşında küçük bir çocuk buldum. Önümdeki araç durmadı. Ama ben durdum. Yolu kapattım, başka bir arkadaş da yardımcı oldu yolu kapattık. Çocuğu sağ salim teslim aldık ve ailesine teslim ettik. Karayolunda bu saatte 5 yaşındaki çocuğu kurtardığımız için Allah'a şükür mutluyuz. İnşallah böyle bir şey yaşamayız bir daha. Allah razı olsun, valimizden çok memnunuz. Mardin'imizi, şehrimizi onurlandırdı.” diye konuştu.

Gerçekleşen plaket takdiminde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Ertan Taşdemir’de hazır bulundu.