Vali Demirtaş, İncelemelerini Sürdürüyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, hafta sonu ziyaretlerine devam ederek incelemelerini sürdürüyor.

Gündem 17.01.2022 22:26:00 0
Vali Demirtaş, İncelemelerini Sürdürüyor

İlk ziyaretini Dargeçit Kaymakamlığı Ilısu Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’na gerçekleştiren Vali Demirtaş, bölgenin güvenliğinden sorumlu Mehmetçik ile bir araya geldi.
Ziyarette Haber Türk Televizyonuna bir demeç veren Vali Demirtaş, tarihi ve doğal güzellikleri ile dillerin ve dinlerin ortak noktası olan Mardin’in terörle mücadele, eğitim, tarım, ticaret ve turizmde elde ettiği başarıları değerlendirdi.
Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santralinin önemine de dikkat çeken Vali Demirtaş, Ilısu barajımız hem ekonomimize ciddi katkılar sağlayacak hem de enerji üretimi konusunda bölgeye çok büyük fayda sağlayacak dedi.
Daha sonra Nusaybin ilçesine geçen Vali Demirtaş, burada Türkiye Petrolleri tarafından sondaj çalışmaları devam eden alanı ziyaret ederek ilgililerden bilgiler aldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Şube Müdürlüğü Hayvan Hastanesine de uğrayıp sokak hayvanlarının devam eden bakımı ve tedavileri hakkında görevlilerden bilgiler alan Vali Demirtaş, Son olarak Artuklu ilçesi tarihi birinci cadde esnaflarını ziyaret ederek hal hatırlarını sorduktan sonra ziyaretlerini sonlandırdı.