Vali Demirtaş: Midyat’ımızın turizm varlığına erişimini daha da kolaylaştıracak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “Midyat’la birlikte Ömerli ve Yeşilli ilçelerimizi de bugün atacağımız temelle daha güvenli ve konforlu bir yola, bölünmüş karayoluna kavuşturuyoruz.” dedi.

Gündem 17.06.2021 10:50:00 0
Vali Demirtaş: Midyat’ımızın turizm varlığına erişimini daha da kolaylaştıracak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin- Midyat Yolunun temel atma töreninde konuştu. Demirtaş,“Sayın Bakanım, Kıymetli Konuklar, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, son 19 yılda ulaşım ve altyapı alanlarında, ülkemizin eşi benzeri görülmemiş bir gelişim sağladığı, hepimizin malumudur. Ulaştırma Bakanlığımızın verilerine göre, kentimizde 2003 öncesi 28 km bölünmüş yol varken, 2003-2020 yılları arasında toplam 235 km bölünmüş yol yapılarak bölünmüş yol uzunluğu 263 km’ye çıkarılmıştır. Malumunuz yol, kalkınmanın göstergesidir. İlimiz genelinde yürütülen tüm yol çalışmaları tamamlandığında, Mardin’imiz bambaşka bir görünüm kazanıp, kalkınmada da önemli bir seviyeye ulaşacaktır.” açıklamasını yaptı.

“Bildiğiniz üzere; yakın zamanda yaklaşık 62 km’lik Kızıltepe-Ceylanpınar Karayolu’nun, temel atma törenini gerçekleştirdik.” Diyen Demirtaş,  “Bugün de tarihi bir âna, Mardin-Midyat Karayolunun temel atma törenine hep birlikte şahit oluyoruz.  Bu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken, gerçekleştirilmesi planlanan tüm bu ulaşım yatırımlarıyla Mardin’imiz turizm, ticaret, tarım ve sanayide yeni bir döneme geçecek, ülkemizin ve bölgemizin önemli bir çekim noktasına dönüşecektir.

Bizler, “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturuyla, vatandaşlarımıza hizmet etmekten asla vazgeçmeyecek ve mesai mefhumu gözetmeden çalışmaya devam edeceğiz. İnşa ettiğimiz her yolu; medeniyetimizin, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin vesilesi kılacağız.” şeklinde konuştu.

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Bakanım, projelerimize sağladıkları desteklerden ötürü; başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Zat-ı Alinize, şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürümüze ve personellerine, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Mardin-Midyat karayolumuzun, ilimize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor; sizleri saygıyla selamlıyorum.

Bu düşüncelerle temelini atacağımız Mardin Midyat Yolu’nun başta Mardin olmak üzere Türkiyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizleri Bakanlığım ve şahsım adıma saygıyla selamlıyor, sağlıklı günler diliyorum. Saolun varolun. Kentimizin ulaşımı için, büyük önem taşıyan Mardin-Midyat Bölünmüş Karayolu Temel Atma Töreni’ne, teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Bakanımıza ilimize hoş geldiniz diyor; tüm konuklarımızı saygıyla selamlıyorum. Sayın Bakanım, Kıymetli konuklar, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Mardin’imiz; kadim bir kültürü, köklü bir mirası günümüze taşıyan Mezopotamya’nın, önemli kavşak noktalarındandır.  Midyat ilçemiz ise; milattan önce 13. yüzyıla uzanan tarihi, engin kültürel birikimi, turizm, tarım ve el sanatları üzerine yoğunlaşan ekonomisiyle kentimizin önemli ilçelerinden birisidir. Kentimize; tarihi, kültürü, turizmi ve ekonomisi için birbirine sıkı sıkıya bağlanan, Midyat’la birlikte Ömerli ve Yeşilli ilçelerimizi de bugün atacağımız temelle daha güvenli ve konforlu bir yola, bölünmüş karayoluna kavuşturuyoruz.

Bu yol; Mardin’le Midyat’ı, Ömerli’yi ve Yeşilli’yi birbirine daha da yaklaştıracak, kent merkezi ile bu ilçelerimizin bağlarını daha da güçlendirecektir. İlimize gelen turistlerin, Midyat’ımızın turizm varlığına erişimini daha da kolaylaştıracak olan bu yol sayesinde, ilimizin ve ilçelerimizin lojistik faaliyetleri ve transit ticareti artacak, bu vesileyle de ekonomiye ciddi katkılar sağlayacaktır.”