Vali Demirtaş Midyat’ta deprezedelerle iftarda buluştu

Vali Mahmut Demirtaş, ramazan ayında iftarını Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Mardin’e gelerek yurtlarda misafir edilen afetzedelerle yapmayı sürdürüyor.

Gündem 28.03.2023 09:28:00 0
Vali Demirtaş Midyat’ta deprezedelerle iftarda buluştu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, ramazan ayında iftarını Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Mardin’e gelerek yurtlarda misafir edilen afetzedelerle yapmayı sürdürüyor.

Vali Mahmut Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programları kapsamında iftarını ramazan ayının beşinci günüde Midyat ilçesinde bulunan Aziz Sancar Yurdu’nda misafir edilen depremzedelerle bir araya geldi.

İftar yemeği öncesinde Vali Mahmut Demirtaş ve Hanımefendi Beyhan Demirtaş, masaları gezerek depremzede vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerini kutladı. Tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulundular.

Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, iftar duası yapıldı.

Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 ilin ve 14 milyon vatandaşın etkilendiğini belirterek hem depremlerde hem de yaşanan sellerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör Vali olarak görevde bulunduğu dönemde yapılan çalışmalara değinen Vali Demirtaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Nurdağı’nda yaklaşık 1 ay kadar koordinatör Vali olarak görev yaptık. Bir taraftan çadır kentleri bir taraftan konteyner kentleri bir taraftan da vatandaşlarımızın kalabileceği kalıcı konutların temellerini atmıştık. Yavaş yavaşta kalıcı konutlar meyvelerini vermeye başladı. İnşallah hep beraber olacağız. Burada ne kadar misafir olursanız olun burada başımızın üzerinde yeriniz var. Sizleri buradan ağırlamaktan sizlere hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz. Tüm Mardin hizmetinizde.” dedi.

Programa, Vali Yardımcıları Abdullah Demirdağ, Gürsel Temurci, Muhammed Taha Canpolat, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Başkan Vekili Hasan Özmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Sosyal Hizmet Daire Başkanı Necmettin Nas ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Program açılan oruçların ardından yapılan dua ile son buldu.