Vali Demirtaş Öğrencileri Yurtdışına Uğurladı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, saha çalışması gerçekleştirmek üzere Romanya ve Bulgaristan’a gidecek olan Diplomasi Akademisi öğrencilerini uğurladı.

Eğitim 1.09.2022 09:53:00 0
Vali Demirtaş Öğrencileri Yurtdışına Uğurladı

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Gençlik Merkezi’nde bulunan Mardin Diplomasi Akademisi, Dışişleri Bakanlığı ortaklığında 25 öğrencisini saha çalışması yapmak üzere Romanya ve Bulgaristan’a gönderdi.


Birçok farklı kurum ziyareti ile yapacak olan öğrenciler, saha çalışmalarında Bükreş Büyükelçiliği, Romanya Diplomasi Enstitüsü, Bükreş Uluslararası Maarif Okulu, Güneydoğu Avrupa Kanun Uygulama Merkezi (SELEC), Romanya İşadamları Derneği (TİAD), Romanya Müslümanları Derneği, Ovidius Üniversitesi,  Romanya Başkonsolosluğu,  Romanya Demokrat Türk Birliği Gençlik Kültür Merkezi, Yunus Emre Kültür Merkezi ve tarihi mekan ziyaretleri gerçekleştirecek.
Kurum ziyaretleri sırasında farklı dillerde sunum yapacak olan Akademi Öğrencileri, saha çalışmasının bir çıktısını alıp saha deneyimlerini rapor haline getirecekler.


Öğrencileri yurt dışına uğurlayan Vali Demirtaş;
‘’ Gençlik Merkezimize bağlı Diplomasi Akademisi öğrencilerimizi bugün Romanya ve Bulgaristan’a uğurluyoruz. Bu program genç kardeşlerimiz için farklı bir deneyim olacaktır. Gayretlerine şahit olduğumuz öğrencilerimiz ziyaretleri esnasında saha çalışması yapıp bir rapor hazırlayacaklardır. Dönüşlerinde gene beraber bir değerlendirmede bulunacağız. Valilik ve Büyükşehir belediyesi olarak gençlerimize desteklerimiz her daim sürecek. Kendilerine teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.