Vali Demirtaş’tan Artuklu'ya 500 araçlık otopark müjdesi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, Artuklu ilçesine 500 araç kapasiteli otoparkın inşa edileceğini müjdeledi.

Gündem 22.12.2020 09:34:00 0
Vali Demirtaş’tan Artuklu

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin öncelikli sorunlarından olan otopark sorunu çözmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Birinci Cadde de trafiğin rahatlatılması için Diyarbakırkapı ve Cumhuriyet Meydanında otopark çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Artuklu merkez Yenişehir Mahallesinde iki aşamalı 500 araç kapasiteye sahip 2 katlı otopark projesinin çalışmalarını hızlandırdı.

Vali Demirtaş, projenin toplantısında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, Destek Hizmetler Daire Başkanı Erhan Hakioğlu, Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Sait Demirhan ve diğer ilgililerle bir araya gelerek projenin hızlandırılması talimatında bulundu.

Şehirde otopark sorununa çözüm bulmaya kararlı olduklarını belirten Vali Demirtaş, “Mardin için hayati önem taşıyan projeleri vakit kaybetmeden hayata geçirmenin gayretindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaşanan otopark soruna bağlı olarak araçların düzensiz park edilmesiyle oluşan trafik sıkışıklığı sorununu azaltmak için otopark çalışmalarımız sürüyor. Artuklu ilçemizin otopark sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla 500 araç kapasitesine sahip olan proje için gerekli adımları attık. Park ve çok katlı otoparktan oluşacak projemiz hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Artuklu ilçesine kazandırılacak iki aşamalı projenin alt kısmı 500 araçlık otopark, üst kısmının ise yeşil alanlardan oluşacak park olması hedeflenmektedir.