Vali Demirtaş’tan çim üreticisi Bilal Akyel’e ziyaret

Genç girişimci Bilal Ekyel’i Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çami çim üretim tesisinde ziyaret etti.

Ekonomi 21.11.2020 12:58:00 0
Vali Demirtaş’tan çim üreticisi Bilal Akyel’e ziyaret

Kızıltepe’de 200 dönümlük bir arazide üretime başlanılan çimler, bölgenin ihtiyacını karşılarken üretim fazlası da Irak ve İran gibi ülkelere ihraç ediliyor. Genç girişimci Bilal Ekyel’i Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, çim üretim tesisinde ziyaret etti.

Kızıltepe ilçesinde yaşayan peyzaj mühendisi Bilal Akyel, batı illerinden getirilen hazır çimlerin nakliyesinden kurtulmak için 200 dönümlük arazide çim ekmeye başladı.  Hilal Çim bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bilal Akyel, 25 kişiye istihdam kapısı açılırken üretilen kaliteli çimler Doğu ve Güneydoğu’daki birçok ilden talep almaya başladı. Akyel Ayrıca, bir Irak ve İran’a da çim ihraç etmeye başladı.

Genç girişimci Bilal Akyel’in bu başarısı sonra Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Tarım İl Müdürü Menduh Dinler ve ilgili kişiler ile çim üretim tesisini ziyaret etti. Demirtaş, tesis kurucusu Bilal Akyel’den tesis ile ilgili bilgi alarak alandan ayrıldı.