Vali Mahmut Demirtaş’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirta 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Gündem 9.11.2022 16:34:00 0
Vali Mahmut Demirtaş’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Aziz milletimizden aldığı güçle Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştıran, Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın mimarı, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk üstün gayreti ve fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde güzide bir yer edinmiştir.
İleri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü dünyanın gelmiş geçmiş en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır. Hayatı boyunca ülkesinin ve milletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çalışan Atatürk, bizlere gurur duyulacak, bağımsız ve modern bir cumhuriyet, sağlam temeller üzerinde yükselen barışçı bir ülke ve onurlu bir geçmiş bırakmıştır.
Milletimiz al bayrağının gölgesinde, geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği, "En büyük eserim" dediği Cumhuriyeti daima ileriye taşımaya kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti, milletinden aldığı güçle sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürecektir. Geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürürken bizler de bugün de yarın da Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. 
Bu duygu ve düşüncelerle; aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Kurtuluş Mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.