Vali Mahmut Demirtaş’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Politika 15.07.2021 09:47:00 0
Vali Mahmut Demirtaş’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Vali Demirtaş mesajında şunlara yer verdi: “15 Temmuz 2016 tarihinde, ülkemizde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratılmıştır.
Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, meydanlarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte engellemiştir.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı verdiği büyük kahramanlık destanı asla unutulmayacak, unutturulmayacak ve daima yaşatılacaktır.

Bu vesileyle; 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Hain darbe girişimini bir kez daha kınayacağımız “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” vesilesiyle, aziz hemşehrilerimi 15 Temmuz 2021 tarihinde saat 20.00’de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Park’ında gerçekleştirilecek olan etkinliklere davet ediyorum.

Vatan, bayrak ve millet uğruna ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin kıymetli yakınlarının, gazilerimizin ve ailelerinin daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyor, aziz milletimize en içten saygılarımı sunuyorum.”