Vali Mahmut Demirtaş’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Gündem 18.05.2022 21:57:00 0
Vali Mahmut Demirtaş’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk adımı atmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi, tarihin tozlu raflarına kaldırılmak istenen bir milletin, kendi bağımsızlık destanını canıyla kanıyla yeniden yazdığı, mücadelesi başka milletlere örnek teşkil eden en büyük kahramanlık vesikasıdır.

Bu yönüyle 19 Mayıs; milletimizin yeniden dirilişinin, güçlü bir inancın, milli iradenin tezahürünün, eşsiz birlik ve beraberlik ruhunun uyanış günüdür. Bilinmelidir ki 103 yıl önce olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin ve milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğüne kast etme cüretini gösteren odaklarla mücadelemizi aynı azim, aynı kararlılık ve aynı ruhla sürdürmeye devam edecek; Cumhuriyetimizin ülkemizi ve insanımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma idealini, hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Sevgili gençler,

İstiklal ve istikbal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve kutlanması, milletimizin sizlere olan güveninin en büyük göstergesidir. Bu güvenin bir sonucu olarak eşsiz kahramanlıklar ve büyük mücadelelerle kurulan Cumhuriyetimiz de sizlere emanettir ve bu emaneti korumak, yüceltmek ve geleceğe taşımak sizlerin en önemli görevidir. İnanıyorum ki tarihimizden, kültürümüzden ve medeniyetimizden aldığınız kudret ve ilhamla, bu görevi layıkıyla yerine getirecek ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaksınız. Unutmayın ki bizler de sizlerin aydınlık bir geleceğe ulaşması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Sizleri seviyor; sizlere inanıyor ve güveniyoruz.


Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızı kurtarmak için canını hiçe sayarak mücadele eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; ülkemizin, milletimizin ve değerli Mardinli hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.