Vali Mahmut Demirtaş’ın ‘‘Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 183. Yıl Dönümü “ Kutlama Mesajı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, ‘Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 183. Yıl Dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Gündem 14.06.2022 12:01:00 0
Vali Mahmut Demirtaş’ın ‘‘Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 183. Yıl Dönümü “ Kutlama Mesajı

 
Milletimizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz fedakârca görev yapan devletimizin köklü ve deneyimli kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 183. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

Kurulduğu ilk günden beri kanunların verdiği yetkiler doğrultusunda, kamu düzeninin korunmasında ve üstlendiği tüm görevlerde gösterdiği başarılarla bizleri onurlandıran Jandarma Teşkilatımız; iyi eğitimli personeli, donanımı ve disipliniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında etkin bir rol oynamaktadır.

Kendilerine verilen görevleri yüksek bir vazife şuuruyla insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir anlayışla yerine getiren teşkilatımız; ülkemizin güvenliği, asayişi ve huzuru için milletimizden aldığı destekle çalışmalarını sürdürmektedir.

183 yıldır aynı azim, kararlılık ve vatan sevgisiyle görevini icra eden Jandarma Teşkilatımız yurdumuzun bütünlüğünü, milletimizin bağımsızlığını korumak amacıyla ülkemizin en ücra köşelerinde dahi üstün bir hizmet göstermektedir.

Jandarma Teşkilatımızın, yaptığı işlerle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gurur kaynağımız olacağına yürekten inanıyor, milli egemenlik ve bağımsızlığımızı korumak uğruna verdikleri mücadelede kahramanca görev yapan Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 183. yıl dönümünü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kolluk gücü olan, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanmasında büyük bir özveri ile görev yapan, asayişi sağlamada canla başla çalışarak gösterdiği gayret nedeniyle yüce milletimizin sevgisine ve güvenine mazhar olan Jandarma Teşkilatımızın tüm mensuplarına sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Teşkilat bünyesinde görevini gerçekleştirirken şehit olan tüm jandarma mensuplarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize minnet duyuyor, ülkemizin dört bir yanında gece gündüz demeden fedakârca görev yapan Jandarma Teşkilatımızın kıymetli mensuplarını ve değerli ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.