Vali Mahmut Demirtaş’ın ‘‘Türk Polis Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıl Dönümü ve Polis Haftası’’ Kutlama Mesajı

HABER MERKEZİ

Gündem 10.04.2023 13:56:00 0
Vali Mahmut Demirtaş’ın ‘‘Türk Polis Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıl Dönümü ve Polis Haftası’’ Kutlama Mesajı

Kurulduğu günden bugüne toplumumuzun can, mal güvenliğini sağlayan, anayasaya ve kanunlara bağlılıkla görevini yerine getiren Emniyet Teşkilatımız ve teşkilatımızın kıymetli mensupları, 178 yıldır milletimizin huzur ve güven içinde yaşaması için büyük bir özveriyle çalışmaktadır.

Bugün geldiğimiz noktada her türlü suç ve suçlu ile mücadelede çağın getirdiği teknolojiyi kullanabilen, yurt içinde ve yurt dışında terör ve örgütlü suçlarla mücadeleyi hukuk çerçevesinde icra eden emniyet teşkilatımız, coğrafyamızda demokrasimizin, istiklal ve istikbal mücadelemizin de en önemli unsurudur.

Görevlerini hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı ilkelerinden ödün vermeden üstün bir vazife anlayışıyla ve fedakârca yerine getiren Emniyet Teşkilatımızın mensupları; vatanımızın, bayrağımızın, aziz milletimizin, milli ve manevi değerlerimizin teminatıdır. Bu uğurda gösterilen azim ve kararlılık dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bizleri gururlandırmaya devam edecektir.

Bu duygularla; ülkemize ve milletimize, her türlü şartta hizmet eden Emniyet Teşkilatımızın 178. Kuruluş Yıl Dönümünü ve Polis Haftası’nı kutluyorum. Görevleri başında şehit olan kahraman polislerimizi rahmet ve minnetle anarak ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Vatandaşımızın daha güvenli, huzurlu ve adaletli bir ortamda özgürce yaşaması için gecesini gündüzüne katarak mesleğini icra eden değerli Emniyet mensuplarımızı sevgiyle selamlıyor; çalışmalarında başarılar diliyorum.