Vali Tuncay Akkoyun'un 6 Şubat 2023 Depremi Mesajı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun,  Asrın felaketi olarak literatüre giren 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Gündem 5.02.2024 22:09:00 0
Vali Tuncay Akkoyun

Valimiz/ Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Tuncay Akkoyun'un 6 Şubat 2023 Depremi Mesajı

Bugün, tarihimizde yaşadığımız en büyük felaketin birinci yıl dönümündeyiz.

Yaşadığımız bu acı tecrübeler doğrultusunda ülkemizin önemli fay hatları üzerinde konumlandığını, depremin her zaman hayatımızın bir gerçeği olduğunun farkında olmalıyız.

Depreme karşı hem kendimizi hem de yapılarımızı hazır bulundurmak zorunda olduğumuzu, deprem sırasında ve sonrasında yapmamız gerekenleri, hayat kurtaracak bilgileri daima taze tutmalı, bu konuda farkındalığı elden bırakmamalıyız.
11 ilimizi etkileyen asrın felaketinde o gece, tüm dünya, bir Devletin milletiyle nasıl tek yürek olduğuna şahitlik etti. Depremin ilk anından itibaren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımız, devletimizin tüm imkanlarıyla seferber olmuş necip milletimizle beraber afet bölgesine koşmuştur.

Ülkemizin dört bir yanından AFAD başta olmak üzere kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, kamu görevlilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kolluk kuvvetlerimiz ve aziz milletimiz deprem bölgesine intikal ederek gereken tüm faaliyetlerde afetzede halkımızın yanında olmuştur.

Yaşanan felaketin ardından ülke genelinde gösterilen birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu; yalnızca acıyı paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda geleceğe dönük daha sağlam, daha dayanıklı bir toplum inşa etme azmiyle dolu bir umut kaynağı olmuştur. Bu birliktelik ve dayanışma; ülkemizi daha güçlü kılacak, benzer durumlara karşı daha hazırlıklı olmamızı sağlayacaktır.

Yaşanan büyük depremin birinci yılında bölgelerde kat edilen mesafe gerçekten çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Depremin izlerinin silinmesi ve kalıcı konutların afetzedelere teslim etme sürecini inanıyorum ki dünyada bizim kadar hızlı ve gayretle yapan ikinci bir ülke yoktur. Bizim toplumumuz çok fedakâr ve çok ferasetlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde nasıl seferber olduğunu hepimiz gördük. Bu dayanışma, bizleri gelecek açısından umutlandırmaktadır.

Acısı hiçbir zaman kapanmayacak 6 Şubat depreminin yıl dönümünde vefat eden  tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum, geride kalan yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Deprem ve benzeri afetlerin bir daha ülkemizde yaşanmamasını Rabb’imden niyaz ediyorum.


Anahtar Kelimeler: Tuncay Akkoyun' Şubat Depremi Mesajı