Valilik Özdemir olayı ile ilgili inceleme başlattı.

Pazar akşamı Türkiye-Suriye sınırının Şenyurt hududunda kafasından tabanca kurşunu ile vurulan 14 yaşındaki Ali Özdemir olayı ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yaşam 21.05.2014 09:21:08 0
Valilik Özdemir olayı ile ilgili inceleme başlattı.

Ali Özdemir’in babası Abdulğani Özdemir, yaşanan olayında açık bir cinayet olduğunu belirtti. Baba Özdemir ayrıca Mardin Valiliğinden ve Jandarmadan gelen bazı görevlilerin konuyla ilgili bilgisine başvurduklarını da söyledi.

14 yaşındaki oğlu Ali Özdemir`in Türkiye`ye geçmek isterken sınırda Türk askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığını ve hayati tehlikesinin devam ettiğini ve yaşanan olayında açık bir cinayet olduğunu söyleyen Abdulğani Özdemir, Yaşanan olaya ilişkin bugün jandarma ekiplerinin ve Mardin Valiliğine ilişkin bazı görevlilerin kendileri ile görüştüğünü belirtti.

Mardin Devlet Hastanesi`nde yer olmadığı gerekçesiyle Kızıltepe’de Özel bir Hastaneye sevk edilen ve burada da gözde yaşanan şişlik nedeni ile müdahale yapılamayan oğlunun her iki göz damarının gitmiş olduğunu ve kanın beynine kadar ulaştığını ve hayati tehlikesinin hala devam ettiğini, belirterek durumunun hala aynı olduğunu ve doktorların müdahale edemediğini kaydetti.

Abdulğani Özdemir, Bugün Mardin Valiliğinden bazı görevlilerin, Şenyurt karakolundan da bazı jandarma görevlilerinin gelip kendileri ile görüştüğünü ve Jandarma görevlileri kendilerinden ifade aldığını açıkladı.

Baba Özdemir, “Bazı jandarma yetkilileri geldi ve bizim ifademizi aldı. Olayın nasıl olduğu hakkında bilgi aldılar. Bize bu olayın peşini bırakmayacaklarını söylediler. Daha sonra Mardin valiliğinden iki kişi geldi ve olay hakkında bizden bilgi aldılar.” Diyen Özdemir, “ İki amaçla gelmişlerdi. Hem yardım etmek istediklerini söylediler. Hem de olaya ilişkin inceleme yapacaklarını ve gerekirse olayın görgü tanıklarını Suriye tarafından resmi yazı ile çağıracaklarını ve onlardan da ifade alacaklarını söylediler” ifadelerini kullanan Baba Özdemir, “Ama bu açık bir cinayettir. Ben şuanda oğlumun ölümünü adeta bekler oldum” dedi.