Varto’da 10 kişi kalan Mardin 1969 Sporlu futbolcuları ‘Beşiktaş’ motive etti

SELMAN GÜNEŞ

Gündem 6.04.2023 10:15:00 0
Varto’da 10 kişi kalan Mardin 1969 Sporlu futbolcuları ‘Beşiktaş’ motive etti

Bölgesel Amatör Lig 1. Grubun 24. hafta maçında Yeşil Varto Spor’u 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 yenen Mardin 1969 Spor’lu futbolcuları Kadıköy’de 10 kişi kalmasına rağmen Kadıköy’de Feberbahçe’yi 4-2 yenen Beşiktaş’ın zaferinin motive ettiği ortaya çıktı. 

5 Nisan Çarşamba günü Mardin 1969 Spor ligde zorlu Varto deplasmanında Yeşil Varto Spor ile karşılaşacaktı. Grubun şampiyonunu belirleyecek bu maç öncesi Mardin 1969 Spor rakibi Yeşil Varto Spor’un 3 puan ilerisinde lider bulunuyordu. Mardin galibiyetle ligin bitimine 2 hafta kala 3. Lig Play Off’lara katılmayı garantileyecekti. Yeşil Varto Spor ise gol yemeden 2 farkla galip geldiği takdirde liderlik ipini göğüsleyip 3. Lig Play Off’lara katılmak için avantajlı konuma gelecekti.

Şampiyonu belirleyecek bu maçın gergin geçeceği daha önce belliydi. Neyse ki maç günü Mardin 1969 Spor konukladığı Muş’taki otelden Varto’ya doğru geniş güvenlik önlemleri altında gitti. Şehrin girişinde güvenlik nedeniyle takım otobüsü polis ekiplerince durduruldu ve ardından stada doğru kafile güvenlik önlemleri altında yola çıktı. Stada varmadan önce kafile otobüse taşlı saldırı gerçekleştirildi ve otobüsün camları kırıldı.

Bu gergin ortamda maç başladı ve  dolu tribünler önünde seyirci desteğiyle Varto oyuna daha baskın başlasa da Mardin 1969 Spor’da futbolcular oyun planından taviz vermeyerek gol arayışlarını sürdürdü. Tabi maçın maçın hakemi Murat Kasap, tribünlerden etkilenerek mi yoksa farklı planları olduğu için mi bilinemez ama takdir hakkını hep ev sahibi Yeşil Varto Spor yönünde kullandı. Mardin 1969 Sporlu futbolculara çok basit sarı kartlar göstermeye başladı. dakikalar 45’i gösterirken kimsenin anlamadığı bir şekilde Anıl Demir’e kırmızı kart göstererek Mardin 1969 Spor’u 10 kişi bıraktı.

Kahramanmaraş depreminde 5 saat enkazda kaldı takımını Varto’da motive etti

Zorlu deplasmanda 10 kişi kalan kırmızı lacivertliler büyük bir moral bozukluğuyla soyunma odasına gitti. Soyunma odasında herkes haksız bir şekilde Anıl Demir’in atıldığını ve biraz daha çok mücadele etmeleri gerektiğini konuşmaya başladı. Ardından  6 Şubat’ta Kahramanmaraş İstiklalSpor’dayken yaklaşık 5 saat enkazda kalan ve takımı ligden çekilince Mardin 1969 Spor’a transfer olan Burçak Özkanca arkadaşlarına seslendi. Takım arkadaşlarına motivasyon konuşması yapmaya başlayan Burçak Özkanca Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasındaki derbi mücadelesinde Beşiktaş’ın Fenerbahçe karşısında 10 kişi kaldığını ve buna rağmen Kadıköy atmosferinde zaferle ayrıldığını hatırlattı. Özkanca takım arkadaşlarına şimdi ikinci yarıya çıkıp 10 kalmalarına rağmen aslanlar gibi mücadele edip bu takımı buradan şampiyon olarak çıkaracaklarını söyledi. Bu motivasyonla sahaya çıkan kırmızı lacivertliler Trabzon bölgesi harekimi olan Murat Kasap’ın adaletsiz yönetimine ve sahaya atılan yabancı maddelere rağmen büyük bir mücadele örneği sergiledi. Takım arkadaşlarına Beşiktaş’ı hatırlatarak  motivasyon konuşması yapan Burçak Özkanca, 64. dakikadan serbest vuruştan takımını 1-0 öne geçirdi. Mardin 1969 Spor bu skorla ligin bitimine 2 hafta kala 3. Lig Play Off’lara katılmayı garantiledi.