Wushu Kungfu Şampiyonasında Mardinli Sporcular Derece Elde Etti

Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu tarafından düzenlenen Şampiyonada Mardinli 5 Sporcu derece elde etti.

Spor 31.07.2021 08:36:00 0
Wushu Kungfu Şampiyonasında Mardinli Sporcular Derece Elde Etti

 

Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu tarafından Sakarya ili Serdivan kapalı spor salonunda düzenlenen Türkiye gençler ve büyükler Kadın & Erkekler Wushu Taolu- Sanda Lıght Sanda – Tuı Shou Şampiyonasında Mardin ili adına yarışmaya katılan Orta Asya Karma Dövüş Sanatları Spor Kulübü Derneği temsil eden sporcular çeşitli dereceler elde ettiler.

 

Şampiyonda 6 sporcusu ve Kulüp Başkanı Antrenör Abdulhakim Bölükbaşı ve Yardımcı Antrenör Hamza Kamal temsil etti. Şampiyonanın TUI SHOU Branşında yarışan Abdulhakim Bölükbaşı ve Hamza Kamal Türkiye 2.'si, Hasan Gümüş, Gürkan Eker ve Ufuk Mersin ise Türkiye 3.su oldu. Derece alan sporcular Balkan ve Avrupa Şampiyonasında yarışmaya hak kazandı.

 

Orta Asya Karma Dövüş Sanatları Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Antrenör Abdulhakim Bölükbaşı şampiyonayla ilgili yaptığı açıklamada, "Şampiyona Türkiye Wushu- Kungfu Federasyonu Başkanı Mehmet Zeki Akıncı'nın başkanlığında İcra Kurulu Başkanı Abdulrahman Akyüz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Abdulaziz Velioğlu koordinasyonluğunda gerçekleştirildi. Mardin adına yarışmaya katılmamızda bize büyük destekçimiz olan Sayın Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Milli Takım Antrenörü Mahmut Tutgut’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şampiyona için çok çalıştık ve sonucunda derece alarak emeklerimizin sonucunu altık. Ülkemizi Avrupa ve Balkan Şampiyonasında derece alarak kürsüde İstiklal marşımızı okutmak için ter dökeceğiz.

 

Bu yarışmada sporcularımıza desteklerinden dolayı; Mardin Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Hadi Çomaktekin ve destelerini esirgemeyen Sayın Murat Ayaz, Ferhat Bilge ve Hasan Gündüz’e teşekkürler ederiz"