Yalova´da Mardinli şefin rüzgarı esiyor

Qubara Restaurant mutfak kurucusu Mardinli ünlü şef Ramazan Çakmak, İstanbul ve Ankara´dan sonra namını Yalova´ya taşıdı.

Yaşam 15.06.2019 23:11:59 0
Yalova´da Mardinli şefin rüzgarı esiyor

HABER SELMAN GÜNEŞ

Mardinli ünlü şef Ramazan Çakmak hünerlerini Türkiye´ye yaymaya devam ediyor. İstanbul ve Ankara´da bir birinden lezzetli tatları sunan Çakmak şimdi de Yalova´da kendi mutfağını kurdu. Şef Çakmak, Qubara Restorantta birbirinden güzel ve lezzetli yöresel kahvaltı Anadolu Türk mutfağının bir birinden lezzetli menüleriyle Yalovalılara hizmet vermeye başladı.

Ünlü Şef Çakmak şunları söyledi: ?Amacımız Yalova halkına hizmet etmektir.  Yalova´da bir eksiklik vardı bu eksikliği tamamlamak için Yalova´ya geldik. Yalova halkı gerçekten buna  değer. Hizmet anlayışımızla, servis kalitemizle yöresel ürün seçeneğimizle ve profesyonel  ekibimizle biz bu işi yaparız.  Türk mutfağını seçmemizin amacı Türk mutfağının dünyada eşi ve benzerinin olmayışıdır.  Türk mutfağı dünyaca ünlü saygı gören bir Mutfak olduğu için ve Türklerin ne kadar azimli ve başarılı olduklarını gösterdiği  için Türk mutfağını halkımız için tercih ediyoruz. Yemek yeme sanatı öncelikle Türk mutfağından geçer. Türk mutfağı bin bir çeşit yemekleri içeren bir mutfaktır.?

Annemin sayesinde mutfağa girdim

34 yaşında 2 erkek çocuğu babası olduğunu hatırlatan Çakmak, ? Yaptığım işi seviyorum bu sektörü 11 yaşından beri yapıyorum.  Annemin sayesinde mutfağa girdim ve aşık oldum.  Mardin yöresel yemeklerinde Eyhan kılıç ustama da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra yurt dışında Türk mutfağına katkıda bulunmak İçin kısa eğitimler aldım. Kraliyet ailelerin evlerinde ve mutfaklarında şeflik yaptım.  Türkiye´nin 40-45 şehrini 15-20 ilçesini gezip Türk mutfağına katkıda bulunmak İçin araştırmalar yaptım.  Ve Türk yemekleri öğrendim. Türk mutfaklarının fahrisi olan sayın Rasim Özkanca´nın da bana aktardığı mutfak teknikleriyle ve Lezzet uzmanlığıyla da  büyük bir rolü olmuştur Türk mutfağına hakimiyet ve sanatsal olarak beni geliştiren ve eğitendir.? diye konuştu./resimler/2019-6/15/2313228824595.jpg