Yaşlılara Evde Kimlik Başvuru Hizmeti

Kızıltepe ilçe Nüfus müdürlüğünden yaşlı ve engellilere evde kimlik başvuru hizmeti.

Gündem 11.08.2021 21:26:00 0
Yaşlılara Evde Kimlik Başvuru Hizmeti

Türkiye genelinde bakıma muhtaç yaşlı ve engelliler için verilen evden Nüfus cüzdanına başvuru kayıtları Mardin Kızıltepe ilçesinde tüm hızıyla devam ediyor. İlçe Nüfus müdürlüğüne gelemeyecek durumda olan yaşlı ve engelliler Nüfus müdürlüğü görevlileri tarafından evlerinde ziyaret edilerek başvuru kayıtları ve parmak izleri alınarak işleme konuyor. Uygulama başladığından bu yana ilçede hafta içi yanı sıra hafta sonu da evde nüfus hizmeti verildiği belirtildi.

 

“HAYATIN HER ANINDA VATANDAŞIN HİZMETİNDEYİZ”

‘Adreste Nüfus Hizmeti’ kapsamında Kızıltepe ilçe müdürlüğüne gelemeyen vatandaşların işlemini kolaylaştırmak amacıyla evlerinde kendilerini ziyaret ederek başvurularını aldıklarını ifade eden ilçe Nüfus müdürü Abdurrahman Abdulsamedoğlu, “ ‘Adreste Nüfus Hizmeti’ ile Cumartesi ve Pazar günleri dahil haftanın 7 günü Nüfus Müdürlüğümüze gelemeyen vatandaşlarımızın adreslerine misafir oluyoruz. Başvurularını, parmak izlerini ve gerekli işlemleri evlerinde yaparak sisteme işleyip kayıt altına alıyoruz. Bu vatandaşlarımızın kimlikleri kısa süre içinde PTT kanalıyla adreslerinde kendilerine teslim ediliyor. Kurum olarak yenilikçiyiz, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için vatandaşın ihtiyacına göre her zaman hayatlarının her anında yanlarındayız. Vatandaşlarımıza nasıl daha güzel hizmetler verebiliriz diye kendimizi sürekli güncelliyoruz. Her şey vatandaşın kolaylığı için.” 

 

Abdulsamedoğlu, Evde Nüfus başvuru hizmeti almak isteyenlerin bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli olduklarına dair yakınları tarafından ilçe Nüfus müdürlüklerine ön başvuru yapılması gerektiği hatırlattı. 


Anahtar Kelimeler: Yaşlılara Kimlik Başvuru Hizmeti